VAN DE VOORZITTER


 4 JUNI 2022 – WAT EEN DAG

Wat een week, wat een dag. De hele week stond in het teken van zaterdag 4 juni. Op 2 juni een appje van de zoon van een vooroorlogs lid, die vanaf Texel hoopt op een goede afloop. Ook een telefoontje van een oud-lid, woonachtig in Limburg, die bij de wedstrijd aanwezig wil zijn en later nog een oud-lid, dat bij de feestelijke avond aanwezig wil zijn.

Ondertussen zijn onze technische mensen bezig met de voorbereiding van ons 1e team.

Om 14.30 uur zijn er veel mensen verzameld rond het veld van Real Sranang (RS) als beide teams het veld opkomen. Vuurwerk knalt, rook hangt over het veld. Als het geluid weg ebt, start de wedstrijd. Een nerveus begin van beide kanten: geen goal tegen krijgen. Na 15 minuten gebeurt het toch, RS scoort de 1-0. RS is wat sterker, maar de defensie houdt het op 1-0.

Na rust een wat feller VenV en wij krijgen ook wat kansjes. Een kwartier voor tijd krijgen wij een strafschop op basis van die onzinnige nieuwe regel, dat de arm langs het lichaam moet zijn, zo niet: strafschop. Hij wordt benut en er volgt een spannend laatste kwartier, waarin wij één keer heel dicht bij een doelpunt en dus het kampioenschap zijn. Wij spelen alles of niets, keeper mee naar voren bij een hoekschop en dan gaat het mis. SR scoort in de laatste 3 minuten 2 keer. Na het laatste fluitsignaal ziet het ‘wit’ van de mensen op het veld, die groene rook meevoeren. SR gefeliciteerd!

Wij hebben gestreden, maar helaas verloren. Nu volgt de nacompetitie, te beginnen zaterdag 11 juni thuis tegen VVZ’49, aanvang 14.30 uur, KOMT ALLEN!

Tegen 18.00 uur waren velen weer op onze velden om het seizoeneinde, maar ook ons 90-jarig bestaan te vieren. Ik sluit mij graag aan bij de woorden van onze trainer:

‘Wat wel mooi was om te zien dat we met zijn allen bij de bbq waren.

Grote klasse. 1 ding blijf ik zeggen, ik ben trots op jullie.’

Edwin reikte enkele prijzen uit aan spelers, o.a. voor meeste trainingsbezoeken, assists en doelpuntenmakers. Daarna was de voorzitter aan de beurt. Hij stuurde onmiddellijk 6 mensen weg, nadat hij een buitengewone algemene ledenvergadering had geopend. Hij vroeg en kreeg toestemming om 4 mensen lid van verdienste en 2 mensen erelid te maken. Dit zijn ze:

* Bayazit Bayazit voor ruim 20 jaar trouwe kantinedienst, zaterdag na zaterdag, lid van
   verdienste;

* Ton Laarman, die samen met Peter v.d. Raad heel goed voor ons clubhuis zorgt, lid van
   verdienste;

* Rob Oosterloo, die een aantal jaren onze voorzitter was en de laatste renovatie van
   ons clubhuis uitstekend heeft verzorgd, lid van verdienste;

* Peter van der Raad, die samen met Ton Laarman heel goed voor ons clubhuis zorgt, lid
   van verdienste; ooit kregen wij van golfers het compliment, dat het er bij ons altijd zo
   netjes uitziet. Nu weten jullie hoe dat komt;

* Edwin van der Raad, naast zijn trainerschap is hij de kurk waar VenV op drijft, erelid;

* Wim de Wilde, al bijna 19 jaar onze zeer gewaardeerde secretaris, altijd scherp als
   dat nodig is, erelid.

Toen was het tijd om aan de feestelijk barbecue ter gelegenheid van het seizoeneinde en ons 90-jarig bestaan te beginnen. Maar dat moest nog even wachten, want Rob Oosterloo nam het woord en stelde voor ook de voorzitter tot erelid te benoemen na 15 jaar voorzitterschap van de jeugdcommissie/bestuurslid en inmiddels 10 jaar voorzitterschap. Met applaus werd zijn voorstel beantwoord.

Wat zijn wij toch een bijzondere club en dat al 90 jaar lang. Op naar de 100!

Dank aan allen, die afgelopen zaterdag weer actief waren om alles goed te laten verlopen. Graag tot a.s. zaterdag 14.30 uur tegen VVZ’49 (een broekie dus 😊).

Reacties zijn gesloten.