Archief voor categorie CVV Vlug en Vaardig

ALGEMENE LEDERVERGADERING

Maandag 12 december vindt na een onderbreking van 2 jaar weer onze algemene ledenvergadering (ALV) plaats. In deze vergadering worden de jaarcijfers 2021-2022 vastgesteld, de begroting 2022-2023 besproken en de jaarverslagen behandeld.

Ook moeten wij het hebben over de contributie. Moeten wij die per 1 juli 2023 verhogen of hebben wij andere opties?

Wie dit wil weten of mee wil denken, nodigen wij van harte uit naar de ALV te komen. Ons motto is nog steeds

HOE LATEN WIJ VLUG EN VAARDIG EEN EEUW BESTAAN?

Dus tot maandag 12 december, 20.30 uur in ons clubhuis. Wie vooraf de stukken wil ontvangen, kan die opvragen bij onze secretaris Wim de Wilde:

secretaris@cvv-vlugenvaardig.nl.

Het bestuur

Nog geen reacties

Nieuwe bordsponsor

We hebben weer een nieuwe bordsponsor.🥳

Lage Landen makelaardij

Met ons uitgebreide netwerk, onze kwalitatief hoogwaardige service en diverse on- en offline verkoopkanalen vergroten wij uw kansen op een optimaal verkoopresultaat.

Nieuwsgierig naar ons aanbod of wat wij voor u kunnen betekenen?

www.lagelandenmakelaardij.nl

Nog geen reacties

VAN DE VOORZITTER

Het zit er op, het doek is gevallen. Dinsdag 14 juni om 22.35 uur op het slecht verlichte veld wisten wij het zeker: ook volgend seizoen spelen wij in de 4e klasse. Het werd een spannende avond, waarin wij in de 1e helft niet brachten wat te verwachten was. Bij rust een 1-0 achterstand. En net toen wij sterker werden, viel de 0-2. Met nog meer energie trokken wij ten aanval en good old Regilio scoorde de 1-2. Wat een spanning. 10 seconden voor het eindsignaal viel de 2-2, dus nog geen eindsignaal.

In de verlenging alles gegeven, maar Voorwaarts wist te scoren, wij helaas niet. Er was nog wat gedoe over een niet toegestane wissel, maar bij nader inzien had de arbitrage gelijk.

Wij kunnen terugzien op een fantastisch seizoen met veel hoogtepunten. Met name tegen laag geplaatste ploegen hebben wij (onnodig) punten laten liggen. Laten wij het maar zien als een daad van een christelijke vereniging om ook aan de minsten onder ons wat te gunnen.

Staf en selectie hartelijk dank voor dit seizoen. Geniet van de zomer, let op jullie conditie en in de loop van augustus gaan wij voor een nog beter seizoen.

EDWIN, ASSISTENTEN EN SELECTIE: BEDANKT EN DAT GELDT OOK VOOR DE JONGENS VAN HET 3e DIE DE SELECTIE WAAR NODIG AANVULDEN. STRAKS EEN NIEUW SEIZOEN EN DAN OP NAAR DE 3e KLASSE EN ONS 100-JARIG BESTAAN!!

Nog geen reacties

VAN DE VOORZITTER

 4 JUNI 2022 – WAT EEN DAG

Wat een week, wat een dag. De hele week stond in het teken van zaterdag 4 juni. Op 2 juni een appje van de zoon van een vooroorlogs lid, die vanaf Texel hoopt op een goede afloop. Ook een telefoontje van een oud-lid, woonachtig in Limburg, die bij de wedstrijd aanwezig wil zijn en later nog een oud-lid, dat bij de feestelijke avond aanwezig wil zijn.

Ondertussen zijn onze technische mensen bezig met de voorbereiding van ons 1e team.

Om 14.30 uur zijn er veel mensen verzameld rond het veld van Real Sranang (RS) als beide teams het veld opkomen. Vuurwerk knalt, rook hangt over het veld. Als het geluid weg ebt, start de wedstrijd. Een nerveus begin van beide kanten: geen goal tegen krijgen. Na 15 minuten gebeurt het toch, RS scoort de 1-0. RS is wat sterker, maar de defensie houdt het op 1-0.

Na rust een wat feller VenV en wij krijgen ook wat kansjes. Een kwartier voor tijd krijgen wij een strafschop op basis van die onzinnige nieuwe regel, dat de arm langs het lichaam moet zijn, zo niet: strafschop. Hij wordt benut en er volgt een spannend laatste kwartier, waarin wij één keer heel dicht bij een doelpunt en dus het kampioenschap zijn. Wij spelen alles of niets, keeper mee naar voren bij een hoekschop en dan gaat het mis. SR scoort in de laatste 3 minuten 2 keer. Na het laatste fluitsignaal ziet het ‘wit’ van de mensen op het veld, die groene rook meevoeren. SR gefeliciteerd!

Wij hebben gestreden, maar helaas verloren. Nu volgt de nacompetitie, te beginnen zaterdag 11 juni thuis tegen VVZ’49, aanvang 14.30 uur, KOMT ALLEN!

Tegen 18.00 uur waren velen weer op onze velden om het seizoeneinde, maar ook ons 90-jarig bestaan te vieren. Ik sluit mij graag aan bij de woorden van onze trainer:

‘Wat wel mooi was om te zien dat we met zijn allen bij de bbq waren.

Grote klasse. 1 ding blijf ik zeggen, ik ben trots op jullie.’

Edwin reikte enkele prijzen uit aan spelers, o.a. voor meeste trainingsbezoeken, assists en doelpuntenmakers. Daarna was de voorzitter aan de beurt. Hij stuurde onmiddellijk 6 mensen weg, nadat hij een buitengewone algemene ledenvergadering had geopend. Hij vroeg en kreeg toestemming om 4 mensen lid van verdienste en 2 mensen erelid te maken. Dit zijn ze:

* Bayazit Bayazit voor ruim 20 jaar trouwe kantinedienst, zaterdag na zaterdag, lid van
   verdienste;

* Ton Laarman, die samen met Peter v.d. Raad heel goed voor ons clubhuis zorgt, lid van
   verdienste;

* Rob Oosterloo, die een aantal jaren onze voorzitter was en de laatste renovatie van
   ons clubhuis uitstekend heeft verzorgd, lid van verdienste;

* Peter van der Raad, die samen met Ton Laarman heel goed voor ons clubhuis zorgt, lid
   van verdienste; ooit kregen wij van golfers het compliment, dat het er bij ons altijd zo
   netjes uitziet. Nu weten jullie hoe dat komt;

* Edwin van der Raad, naast zijn trainerschap is hij de kurk waar VenV op drijft, erelid;

* Wim de Wilde, al bijna 19 jaar onze zeer gewaardeerde secretaris, altijd scherp als
   dat nodig is, erelid.

Toen was het tijd om aan de feestelijk barbecue ter gelegenheid van het seizoeneinde en ons 90-jarig bestaan te beginnen. Maar dat moest nog even wachten, want Rob Oosterloo nam het woord en stelde voor ook de voorzitter tot erelid te benoemen na 15 jaar voorzitterschap van de jeugdcommissie/bestuurslid en inmiddels 10 jaar voorzitterschap. Met applaus werd zijn voorstel beantwoord.

Wat zijn wij toch een bijzondere club en dat al 90 jaar lang. Op naar de 100!

Dank aan allen, die afgelopen zaterdag weer actief waren om alles goed te laten verlopen. Graag tot a.s. zaterdag 14.30 uur tegen VVZ’49 (een broekie dus 😊).

Nog geen reacties

Ingezonden stuk Kasper Koster

Vroeger werd bij Vlug en Vaardig op Hemelvaartsdag het ‘Hoge Hoedentoernooi gehouden, waar de senioren en A-junioren aan mee mochten doen, alsmede oud-leden en introducés.

Dan gingen alle namen in een hoge hoed en werden de teams daaruit geformeerd. Het was dan gebruikelijk dat niemand op zijn eigen positie speelde. Keepers speelden in de spits en op het doel probeerde iedereen zijn geluk uit. Ook onze dames deden hier aan mee.

Het was voor mij een perfect moment om uit te proberen welke positie het best bij mij paste.

De uitkomst was echter teleurstellend. Mijn slechte optredens waren niet te wijten aan de verkeerde positie op het veld, maar aan een chronisch tekort aan talent.

Het was het enige toernooi, waar ik mij enorm op verheugde. Het interesseerde niemand wie er eerste werd. Het ging om de gezelligheid.

Na een tijdje werd het ieder jaar door een ander team georganiseerd. Ook was er ‘s avonds dan nog vaak een feest. Soms was er dan nog een extra attractie, zoals een mechanische stier of een aparte cocktailbar.

Maar naarmate het ledenbestand slonk waren er steeds minder teams en werd de animo minder. Dus werd er gezocht naar een nieuw thema om dit toernooi onder een andere naam opnieuw leven in te blazen. Dat werd dus het ‘Sixentoernooi.

Hierbij kon iedereen zich per team opgeven of individueel, zodat een team voor ze gezocht werd. Dat dit een groot succes was blijkt uit het feit dat het jaren later nog steeds druk wordt bezocht. Het was ongetwijfeld voor veel mensen een enorm gemis, dat het Coronavirus de laatste jaren een streep door dit toernooi zette.

Maar gelukkig kon het dit jaar weer doorgaan. Gelukkig waren er nog genoeg oudgedienden aanwezig om ervoor te zorgen dat ik mij weer thuis voelde. Zelfs Johan Post kwam langs, die sinds 1991 niet meer geweest was. Het was mooi om te zien, dat hij nog steeds door iedereen werd herkend. Blijkbaar heeft de tand des tijds weinig invloed op hem gehad. Hoe anders dat kan lopen weet ik uit ervaring. Toen ik drie jaar niet geweest was moest ik mij weer opnieuw aan iedereen voorstellen.

Als ik dit jaar aankom word ik voor het hek al door Frank Hellinga begroet. Er zullen nog veel bekenden volgen. Als ik de kantine inloop weet ik al dat ik hier gerust iets te eten kan bestellen. De mannen achter de bar lijken de hele menukaart al persoonlijk te hebben afgewerkt. Dat schept toch vertrouwen in de etenswaar, die hier wordt aangeboden. Daarnaast schept hun indrukwekkende torso ook een persoonlijke band.

Ik heb besloten niet meer actief aan het toernooi mee te doen, zelfs aan het keepen hou ik nog blessures over. Om toch nog een beetje betrokken te blijven besluit ik wat wedstrijden te fluiten in de poule van de vriendenteams. Tussendoor fluit ik één wedstrijd in een poule, waar ploegen alleen maar strijden om de winst, wat mij slecht bevalt. Zowel aan mijn adres als aan het adres van de tegenstanders worden de meest vreselijke verwensingen geuit, wat niet strookt met mijn normen en waarden, zowel als die van Vlug en Vaardig.

Dus begeef ik mij weer naar het veld, waar de gezelligheid belangrijker is dan de winst en waar het bier vaker het doel bereikt dan de verzonden passes. Waar de jongste telgen met een broekje tot op hun knieën vrolijk mee dartelen, de dames meer balbezit hebben dan de heren en de beste spelers het balbezit veelvuldig overdragen aan hun medespelers. Zo zie ik tijdens een wedstrijd hoe een jongedame een klein jochie erop wijst dat zijn veter loszit, waarna zij aanbiedt deze voor hem vast te maken. Onmiddellijk zet hij zijn voet naar voren en geeft zich over aan haar knoopkunsten. Nadat ze hem een aai over de bol heeft gegeven huppelt hij weer vrolijk door. Het is voor mij het ultieme familiegevoel, wat zo kenmerkend is voor mijn oude cluppie. Als kind ging ik al aan de hand van mijn vader mee om te kijken naar andere teams en zelf te voetballen op het trainingsveld. Of om penalty’s te nemen op de keepers, die ik kende uit de hogere teams, terwijl mijn broekje nog tot mijn knieën kwam. Op de verjaardagen van mijn negen jaar oudere broer kwam ik altijd even stiekem kijken, wie er dan zaten van V en V. Altijd was er dan wel een speler, die mij dan riep om er bij te komen zitten. Dan was ik de koning te rijk. En nog steeds zie ik dat gevoel hier terug. Hele families die zich hier als team presenteren om deel uit te maken van een veel grotere familie, namelijk die van Vlug en Vaardig.

Op het einde negeer ik zelfs het wangedrag van Edwin van der Raad, als hij mij tijdens zijn laatste wedstrijd vraagt of hij op mijn fluitje mag blazen. Ik besluit te doen, alsof ik deze seksueel ongewenste opmerking niet heb gehoord en laat de wedstrijd nog wat langer voortduren.

Deze dag bevalt mij zelfs zo goed dat ik op zaterdag weer langs kom in de hoop ons vlaggenschip Kampioen te zien worden.

Tot mijn grote verbazing merk ik op dat er scheidsrechters zijn, die nog eerder kaarten trekken dan ik doe. De leidsman doet het alsof hij cadeaus uitdeelt.

Zowel de wedstrijd als het resultaat vallen tegen. Met 1-1 hebben wij eigenlijk nog niet eens te klagen gezien de reddingen van onze keeper op het einde van de wedstrijd.

Maar langs de lijn wordt niet geklaagd over het resultaat. Men heeft er vrede mee. Iedereen heeft hard gewerkt. Meer kun je niet vragen.

Gelukkig is er alsnog een kans voor ons eerste om het kampioenschap alsnog binnen te slepen. Komende zaterdag speelt ons vlaggenschip uit bij Real Sranang en moeten winnen om alsnog kampioen te worden. Laten wij ze hierbij steunen en ze het idee geven dat ze een thuiswedstrijd spelen. Het wordt de wedstrijd van het jaar, dan kunt u toch geen verstek laten gaan.

Wat mij wederom bij de laatste twee bezoekjes aan mijn cluppie is opgevallen is dat de saamhorigheid en het familiegevoel nog altijd de boventoon voeren. Want ongeacht de grootte van de club en het niveau waar zij op spelen, nog altijd straalt Vlug en Vaardig datzelfde gevoel uit en dat is ene gevoel waar ik graag onderdeel vanuit maak.

Ik zie u zaterdag toch zeker om half drie?

Nog geen reacties

VAN DE VOORZITTER

90 90 90 90 90 90 90 90 90

JUBILEUM! PROMOTIE?

Zaterdag 4 juni is het zover, dan vieren wij in ieder geval ons 90-jarig bestaan en laten wij hopen, dat wij dan ook de promotie naar de 3e klasse kunnen vieren, wat zou dat mooi zijn!

Wij vieren geen knalfeest, maar een bescheiden feestje op weg naar ons 100-jarig bestaan.

Om het feest goed te laten verlopen, hebben wij de volgende spelregels opgesteld:

  • om 14.30 uur speelt senioren 1 uit tegen Real Sranang (sportpark Middenmeer, tegenover de Jaap Edenbaan);
  • vanaf 18.00 uur is iedereen welkom op onze eigen velden, maar men moet zich wel VOORAF aanmelden. Spelers doen dit via hun aanvoerder, niet voetballende leden, leden van de Club van 100 en vrijwilligers doen dit via een mail naar de jeugdcoördinator: coordinator-jeugd@cvv-vlugenvaardig.nl. Ook is het mogelijk je op te geven tijdens het sixentoernooi op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) bij Foeke Westerveld.

Geef bij aanmelding wel even door of het eten wel of niet halal moet zijn.

De aanmelding moet UITERLIJK ZATERDAG 28 MEI binnen zijn om alle voorbereidingen goed te laten verlopen;

  • de kosten verbonden aan dit feest zijn € 10 per persoon voor eten en drinken. Spelers betalen dit bedrag via een tikkie aan hun aanvoerder. De niet voetballende leden, leden van de Club van 100 en vrijwilligers betalen het bedrag op zaterdag 4 juni in de kantine via de PIN;
  • bij een jubileum hoort ook een cadeau. Daarvoor vragen wij jullie de website of de app-groep goed in de gaten te houden. Er komt weer een ballenactie, zoals die al eerder plaatsvond vóór het Rondje voor de Club. Door in deze actie geld te doneren, stel jij Vlug en Vaardig in staat ballen voor het nieuwe seizoen aan te schaffen.

Tot zover deze keer, graag tot zaterdag 4 juni!

90 90 90 90 90 90 90 90 90

Nog geen reacties

!!!!!!!Bordsponsor!!!!!!

In het 90ste levensjaar van Vlug en Vaardig gebeurt er heel veel op ons complex.

Zo wordt de kantine onder handen genomen. Er worden nieuwe kozijnen geplaatst en het dak krijgt ook een opfris beurt zodat we overal weer droog kunnen zitten.

Ook het 1ste veld wordt begin mei gerenoveerd.
De gehele bovenste laag gaat eraf en er komt zelfs een beregenings systeem in.
Ook komen er overal nieuwe leunhekken.

En om deze leunhekken gaat het in dit stukje.

Aan deze leunhekken kan u reclamebord komen te hangen.
Zo steunt u VenV en wij maken reclame voor u.
Dus een win win situatie.

Heeft u interesse mail naar
Sponsor@cvv-vlugenvaardig.nl
of neem contact op met Edwin.

Wij hopen dat jullie dit bericht zoveel mogelijk delen.
En dat alle lege plekken die er nu nog zijn weer gevuld gaan worden.

Vriendelijke groet
Vlug en Vaardig

Nog geen reacties

VAN DE VOORZITTER

PENNINGMEESTER

Jullie hebben het eerder deze week al kunnen lezen, wij hebben een nieuwe penningmeester. Het is Yvonne Bolhoeve-Bakker, inderdaad geen onbekende in de VenV-gelederen. Wij heten haar hartelijk welkom in het bestuur. Zij is niet de eerste vrouw ooit in het bestuur, want lang geleden was mevr. Molia bestuurslid namens de damesteams. Wij vertrouwen op een goede en prettige samenwerking.

Wij danken Elwin Kroese heel hartelijk voor zijn inzet de afgelopen jaren. Hij heeft zijn taak zeer deskundig uitgevoerd en, zoals een goed penningmeester betaamt, is verantwoord met onze financiën omgegaan. ELWIN BEDANKT!!! Wij wensen jou samen met Samira veel geluk in de toekomst.

De komende maanden zullen Yvonne en Elwin zorgen voor een goede en soepele overdracht.

CLUBHUIS

Na de Paasdagen wordt begonnen met de opknapbeurt van ons clubhuis. Het houtwerk aan de zuidkant (velden 2 en 3) wordt vervangen en er wordt een nieuwe laag op ons dak aangebracht.

Als dat gebeurd is, moet er nog wat ‘eigen werk’ gebeuren, o.a. schilderwerk. Houd dus de oproep daarvoor in de gaten en help mee als daar om gevraagd wordt.

FINANCIËN

De hierboven genoemde werkzaamheden gaan ons een flinke duit kosten. Gelukkig hebben wij de afgelopen jaren die op verschillende manieren bij elkaar gekregen, zeker niet in de minste plaats door jullie, o.a. ‘rondje voor de club’. Ook kunnen wij een beroep doen op subsidie van de overheid.

Het zal jullie niet ontgaan zijn, dat de kosten op dit moment behoorlijk stijgen. Denk alleen maar aan de energiekosten, maar ook de inkoopkosten voor de kantine. Wij zullen waarschijnlijk dan ook niet ontkomen aan prijsverhogingen in de kantine. Gelukkig hebben wij kunnen besluiten de contributies op dit moment NIET te verhogen. Onduidelijk is namelijk nog wat de door de gemeente in rekening te brengen energiekosten gaan doen. Voor het komende seizoen blijven de contributies dus vooralsnog gelijk.

JUBILEUM

VenV is opgericht op 19 juli 1932 in de Zaanbuurt. Dit jaar vieren wij dus ons 90-jarig bestaan. Wij doen dit op ZATERDAG 4 JUNI. Op die dag speelt Senioren 1 uit tegen Real Sranang, laten wij hopen dat zij met de kampioenstitel terugkomen. Vanaf 18.00 uur zijn alle leden en vrijwilligers van harte welkom bij de feestelijke barbecue. Na betaling van een eigen bijdrage van € 10 hoeft er voor het eten en het drinken verder niet betaald te worden. In verband met de inkoop willen wij wel graag vooraf weten op wie wij moeten rekenen, dus houd de berichten in de gaten over hoe jij je moet opgeven.

Noteer vast de datum en tijd: 4 JUNI VANAF 18.00 UUR.

PASEN

Over enkele dagen vieren christenen het Paasfeest. Ook VenV staat in de christelijke traditie. In een boekje voor de 40-dagen voorafgaand aan Pasen stond de volgende tekst:

MORGEN

Wat vandaag niet is

kan morgen komen.

Vergeet daarom niet

te blijven dromen.

Deuren, vandaag nog dicht,

gaan morgen misschien weer open.

Vergeet daarom niet

te blijven hopen.

De traan van vandaag

is morgen wellicht een lach.

Vergeet daarom niet te leven,

elke dag

Goede, fijne en gezellige Paasdagen, laten wij blijven hopen op VREDE voor iedereen.

Tot zover deze keer, graag tot de volgende keer!

Nog geen reacties

VAN DE VOORZITTER

Terwijl de stormen over ons land razen, zijn wij als bestuur druk doende ons voor te bereiden op de dingen, die na de stormen komen, zeg maar de ‘storm’ na de storm.

RENOVATIE

De voorbereidingen zijn in volle gang, er is al contact geweest tussen de dakdekker en de aannemer, materialen zijn besteld of worden dat binnenkort en na Pasen wordt e.e.a. ook zichtbaar. Wij hopen uiteraard op beter weer dan op dit moment. Rob Oosterloo heeft al enige hulptroepen ‘georganiseerd’, maar wie nog een bijdrage wil leveren kan altijd contact met Rob opnemen. Ook hier geldt, dat vele handen licht werk maken.

RONDJE VOOR DE CLUB

Zo’n renovatie kost aardig wat duiten, dat zal duidelijk zijn. Wij hebben daarvoor subsidie aangevraagd en die is ons toegezegd, voor een deel zelfs al overgemaakt. Maar net zo als eigen werk moet er ook altijd eigen geld zijn. Daarom is het fantastisch, dat jullie het rondje voor de club weer zo enthousiast gesteund hebben, het heeft ons ruim € 2.300 opgeleverd en daarmee waren wij nr. 1 in Nederland! Alle geefsters en gevers heel hartelijk bedankt, het is een zeer welkome aanvulling van onze financiën, zeker nu wij de kantine-inkomsten weer een tijdje moesten missen.

CLUB VAN 100

Leden van de club van 100 hebben inmiddels gezien, dat de jaarlijkse bijdrage is afgeschreven. Hartelijk dank voor die bijdrage. Wie nog geen lid is van de club van 100, kan dat natuurlijk wel worden, graag zelfs. Wij kunnen de inkomsten van de club van 100 zo nodig gebruiken voor de (mede)financiering van de ramen van de kleedkamers, maar zeker om straks ons 90-jarig bestaan te kunnen vieren.

90-JARIG JUBILEUM

Vlug en Vaardig werd op 19 juli 1932 opgericht. Dit betekent, dat wij op 19 juli 2022 90 jaar bestaan. Gezien de huidige omstandigheden geen groot feest, maar wij laten die gebeurtenis natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Op zaterdag 4 juni zijn alle seniorleden en vrijwilligers hartelijk welkom op de afsluitende barbecue. Voor slechts een kleine bijdrage van € 10 kan er gegeten en gedronken worden. Later volgt nog meer informatie, maar noteer vast de datum.

Tot zover deze keer, graag tot de volgende keer!

Nog geen reacties

Alsof de tijd stil heeft gestaan….

Ik moest er ff aan denken, 1983, ongeveer he,HBOK uit, op de fiets, wachten op de pont, verregend stratenboekje, te laat en niet kunnen bellen onderweg…

Nu… ik zie Huib de Zeeuw wegfietsen (op z’n super hippe bike). “Aalsmeer uit, komt goed”… roept Huib, De tas met ballen hangt aan z’n stuur, als hij langs het clubhuis “wegfietst”.

Het waait hard en ik hoor van DE trainer dat er veel afzeggingen zijn.

Hoe zoet smaakt de overwinning als bij het verre Aalsmeer de 3 punten mee in de tas kunnen! Gefeliciteerd!

De harde tegenwind fietsend op weg naar huis voelt dan als een overwinningsroes.

Aalsmeer uit, 2022 of HBOK (Het Begon Op Klompen) uit, in 1983 ……….. “ bijna niks verandert”.

Nog geen reacties