MO13-1

Wil jij voetballen en ben je geboren in 2005, 2006 of 2007? Dan zijn we dringend op zoek naar jou! Kom eens langs op een training. We trainen op maandag en woensdag van 18.00-19.00 uur. Welkom!
Voor meer info: coach Corine, 06-10273291 of de jeugdcommissie van de club, zie contact informatie elders op de site.

 het allerleukste meidenteam van Amsterdam!

Zaterdag 13 april

We speelden vandaag tegen een team wat als nummer 2 in het klassement aan de wedstrijd begon, die al tijdens de wedstrijd naar nummer 3 sprong (doordat de nummer 3 een wedstrijd won) en aan het eind van deze wedstrijd nummer 4 is geworden. En wij klommen van nummer 4 op naar nummer 3. Zo kan het dus gaan 🙂

Een sterke tegenstander verwachtten we. Dus vol gas startten we de wedstrijd. De eerste klap is een daalder waard en in de 2e minuut mochten we de eerste corner nemen van de wedstrijd. En ja die zat. Nog geen 2 minuten later viel goal nummer 2. Maar in de 7e minuut was daar een tegengoal. 1-2. De toon was gezet. We moeten wel allert blijven, ook in de verdediging. En met deze allertheid vervolgden we ons spel. Met heel veel prachtige aanvallen en een enorm tempo! Zo wisten we de stand op 1-3 te krijgen en konden we redelijk relaxed de kleedkamer in voor een paar minuten rust en op adem komen. We wisten al wat de boodschap moest zijn, het gevaar van voorstaan in de rust: de tegenstander komt in de tweede helft meestal sterker terug en wij vieren iets te vroeg een overwinning, dus….. houd de boel strak! Verdedigers meer dan allert, aanval opbouwen vanuit middenveld met de link-, rechts- en midvoor op het doel af. En het klopte allemaal! De tegenstander voerde de snelheid op, het leek een heksenketel, overal waren benen en voeten tegelijk en daar tussenin bewoog een bal zich voort over het veld. De keepster had het druk, één-op-één duels werden fan-tas-tisch!! gestopt. Echt waar, hoe ze het voor elkaar kreeg weten we niet, we stonden erbij en keken ernaar, wat een geweldige prestaties voor de doellijn. Met handen, knieën, voeten werd de ene na de andere bal gestopt, geschopt, geschept, gevangen. Super! En ook in het middeveld werden de ballen onderschept, weggekaapt, gekopt en gepasst. De aanvallen kregen de overhand en de 1-4 en 1-5 lieten niet lang op zich wachten. De energie spatte er vanaf deze wedstrijd en in de kleedkamer werd met recht de conclusie getrokken: dit was de beste wedstrijd ever.

Zaterdag 6 april

Alweer even geleden dat we iets van ons lieten horen op deze plek.. Op 30 maart werd onze wedstrijd afgelast en vorige week was een wedstrijd waarover best het een en ander viel te zeggen, maar waar de eindstand ons wat droevig stemde. Dus kussen op het hoofd en even ondergedoken..

Zo niet vandaag! Het was wel een rare wedstrijd constateerden we na afloop. Vooraf gaf het klassement aan dat de tegenstander op de 3e plaats staat en wij op de 5e. De meiden beginnen flink mee te denken over de mogelijke kansen en bedreigingen aan de hand van dit soort informatie. Daarbij kwam dat wij vandaag met wat invalspeelsters van start gingen en dat voelt toch wat onzeker. Maar dat gevoel konden we snel aan de kant zetten, want daar was totaal geen rede voor. De tegenpartij die wel met het vaste team speelde raakte in de eerste helft van de keepster af door een knal goeie bal van 1 van onze aanvallers, haar vingers konden dit niet aan. Er werd een noodblik aan wisselspeelsters uit hun 2e MO13 team aangeboord en de tweede helft konden zij daardoor volop wisselen. Dit gaf daarom aan de tweede helft ook een andere draai. Maar….
We starten lekker in de eerste helft. Het ging ook best gelijk op en het zou zo maar 0-0 kunnen blijven was ons gevoel langs de lijn. We zaten wel aan de veilige kant, veel voor het doel van de tegenstander waar ze een flinke verdedigingslinie hadden opgebouwd. Het lukte dan ook niet heel makkelijk om er door heen te dringen. Door het gekrioel rond het doel kregen we vrij snel achter elkaar twee corners mee waarbij de bal tussen en tegen allerlei benen en knieën door de weg naar het net vond. We weten niet eens wie er scoorden, misschien waren het zelfs wel eigen goals. Een derde doelpunt viel kort voor rust en eigenlijk viel ie niet eens. Heel langzaam rolde de bal voort en een toevallige voorbijganger gaf de bal een tikje zo zacht als een zuchtje waardoor deze met stijl tussen de vingers van de keepster doorgleed en achter de doellijn belandde.

Rust.

In de tweede helft werd er flink heen en weer gerend over het hele veld. We kaapten wat ballen weg, maar ook wij raakten flink wat ballen kwijt. We verbraken met sprong ons record corners nemen, want de een na de andere werd genomen als die bal wéér via een verdediger over de achterlijn ging. Het leek bijna een slimmigheidje te worden. Helaas zat het ons hierbij nu minder mee dan in de eerste helft. Wel vlogen de lange afstandsschoten vanuit onze aanval de keepster om de oren, 2 keer op de bovenlat en 3 keer over en een paar keer recht in de handen van de vervangende keepster….. maar hoe dan ook wonnen we deze wedstrijd met 3-0! Ik ben trots op onze dames!

Zaterdag 16 maart

Aan het begin van de middag klonk het startsignaal voor deze wedstrijd. Windstoten kwamen uit onverwachte hoek aanstormen en daardoor konden we vooraf niet goed inschatten wat deze wedstrijd ons zou brengen. We startte de wedstrijd met tegenwind en dat maakte dat we lang op 0-0 bleven. Overall waren we meer aan de bal, maar tegen de wind in komen de ballen over het algemeen veel hoger uit dan bedoeld, Zo vlogen ze een aantal keer over de goal heen. Tot dat we een corner meekregen. De bal belandde recht op een voet voor de goal waardoor met 1 tik de stand 1-0 werd. Niet veel later benutte we op dezelfde wijze een corner en werd het 2-0. Als tegen de wind ingaan niet goed lukt, dan maar met de wind van opzij! Na de rust kregen we meewind, dit resulteerde niet gelijk in wind-mee in ons spel. De bal rolde extra snel wat onze benen niet altijd bij hielden. Ook nu waren wij sterk vaak aan de bal. Er werd flink gevochten in duels, maar we wisten de bal goed bij ons te houden. Een mooie 3e goal maakte het compleet wat ons betreft. De tegenstander wist nog zich eenmaal los te trekken waardoor de eindstand 1-3 werd en we opgetogen naar huis wilde gaan. Een valpartij net voor het fluitsignaal zorgde ervoor dat we wat langer zijn gebleven omdat 1 van onze verdedigsters met een gebroken pols moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Op dit moment is zij net geopereerd aan de pols en hopen we dat ze spoedig herstellen zal. Onze voeten snappen het spel, maar voor de overige ledenmaten blijft het gevaarlijk en oppassen geblazen…

Zaterdag 9 maart

We zijn inmiddels een hele maand verder dan de laatste wedstrijd, maar de wind is niet heel veel verder gekomen…ook vandaag waaide die rond op de velden van Vlug en Vaardig. Wel iets minder hard dan een maand terug, maar nog steeds deed die ballen langs het doel waaien. Toch werden onze meiden de baas over de bal, dit resulteerde dan ook in veel ballen de goede kant op. En als de bal de goede kant op gaat, komt ie vanzelf op de goede plek… het doel! In de eerste helft was de stand de langste tijd 1-0 en net voor rust werd het 2-0. Een comfortabel uitgangspunt voor de tweede helft. Er werd dan ook hard gevochten en gerend om de ballen binnen ons bereik te houden. De wind zette nog een tandje bij en zo ook wij. Het team was compleet en geheeld aanwezig (hopelijk geen blessures meer dit jaar Afbeeldingsresultaat voor biddende handen emoji), dus we konden snel doorwisselen als de vermoeidheid toesloeg. Echt een groot voordeel! En zo bleven we ook de tweede helft de baas. De tegenstander was echt wel aanwezig, maar we konden er ook in de tweede helft goed voorbij. Met 5-0 als eindstand kunnen we het weekend goed beginnen.

Zaterdag 9 februari

Hoe ziet voetbal er uit met windkracht 8 en windstoten van 90 km per uur met de wind uit het westen, en de doelen op noord en zuid?
Gerelateerde afbeelding

Een bijna onmogelijke opdracht om de bal in het doel te krijgen en al helemaal om de woorden van langs de lijn, tegen de wind in, bij de oren van de spelers te krijgen. Zelfs de communicatie tussen de spelers verstomde onder luid bulderend geraas van de stormwind. Zeker 15 x waaide de bal van het veld de sloot in, en 2x 30 minuten lang waaide de bal het doel voorbij. Het beeld ging meerdere keren als volgt: de aanval in ‘zuid-west’ beginnen en eindigen in ‘noord-oost’ ver buiten de veldlijnen en dat met 2 tikjes tegen de bal…de wind deed de rest. Als de petten op hadden blijven staan, hadden we ze afgezet voor het werk van onze dames! Petje af voor het zwoegen in de wind. Lukte het met tegenwind in de eerste helft niet om de bal in het doel te krijgen, met de wind mee in de tweede helft, scoorden we twee maal. En dat was genoeg omdat het de tegenstander slechts éénmaal voor de wind ging deze wedstrijd.

De competitie komt wat moeizaam op gang, want de volgende wedstrijd is voor ons pas weer op 9 maart. Tot dan!

 

Zaterdag 2 februari

Midden in de winter is bij het voetballen de winsterstop voorbij, toch werd door winters weer de eerste wedstrijd vorige week afgelast en ook vandaag hing het er even om wat de KNVB in deze zou besluiten. Uiteindelijk werden we als MO13 oud genoeg geacht om de kou en regen te trotseren en mochten we onze eerste wedstrijd in deze voorjaarscompetitie gaan spelen. In de nog koudere en nattere polder van Nieuw-Vennep warmden we om 9 uur onze spieren op om vanaf half tien het duel van vandaag aan te gaan. Met twee (deels) herstelde geblesseerde spelers en slechts 1 wisselspeler voelde het wel als een lastige start.

De wedstrijd opende met een flink afstandsschot als tegengoal. Achteraf gezien heeft dat de toon gezet voor deze eerste helft. Vele afstandsschoten van ons belandden op de lat, zelfs langs de lijn stond de tegenpartij er versteld van. We hadden redelijk de overhand. Onze verdediging was enorm aan zet dus echt dicht bij het doel kwam men niet, maar de tegenpartij had, helaas voor ons, meer geluk met de hoog bovenover afstandsschoten die met een flinke boog in de goal belandden. Ondanks onze kansen was de ruststand 3-0. De sfeer bleef echter optimistisch. Door de vele kansen die we hadden en het goede spel zagen we allemaal in dat dit echt een mooie wedstrijd was tot nu toe. Wij hadden alleen wat pech gehad. Als teams waren we goed aan elkaar gewaagd.

De tweede helft begon dan ook met goed opgebouwde aanvallen. 90% van de tijd speeldden we op de voor ons goede helft. We scoorden 3-1 en hielden het veld voor ons doel echt goed dicht. Geen kansen meer voor de dames uit Nieuw-Vennep. Bij ons bleven de goals verder uit door de iets te lage doellat.. Maar we kijken terug op een mooie wedstrijd. Enig conditieverlies door de winsterstop en allerlei blessures hopen we vanaf nu achter ons te laten en de volgende wedstrijden met het voltallige team, inclusief genoeg wisselspelers, paraat te zijn. Dan komt het helemaal goed!

Zaterdag 15 december

Het was nog donker toen we om half negen aankwamen in Volendam: de laatste wedstrijd voor de kerst. Desondanks zat de kantine al vol met wakkere Volendammers, waar wij als slaperige Amsterdammers schuchter een tafeltje innamen. De temperatuur schommelt rond het nulpunt.

Om negen uur begon de wedstrijd. Hoewel we statistisch gezien 7 plaatsen boven de tegenstander stonden, begon de wedstrijd een beetje mat. Het team kon telkens snel de bal afpakken, maar die bal ging dan vervolgens met een blinde schop ‘ergens’ naar voren. Het werd nooit echt gevaarlijk, maar de trouw meegereisde supporters vraten van frustratie bijna hun handschoenen op: “kom op meisjes, eerst kijken, dan spelen!!!”. Desondanks scoorden we twee maal met de midvoor en spits als koele killers.

In de rust volgende een peptalk van de coach. Of zoals verwoordt vanuit het team: een preek. In de tweede helft liep het team dan ook merkbaar soepeler. De keepster had een paar goede reddingen. Onze verdedigers bleken weer betrouwbaar als vanouds. Op het middenveld werd gretiger op de bal gejaagd, er volgden warempel combinaties en sluwe passjes. En onze spitsen maakten het werk af: vanaf links en rechts, 3x een goal.

Naast het scoren hadden de meisjes nog tijd voor een sociologische analyse; ze spraken met verbazing over het wonderlijke accent van sommige Volendammers: “ze zeiden telkens: naar voren skieten”. Uiteindelijk gingen we met vijf goals voor, nul goals tegen en drie wedstrijdpunten weer naar huis, de winterstop in en langzamerhand op weg naar kerst. We hopen dat de meisjes lekker uitrusten, en herstellen van alle blessures.
(dit verslag met dank aan onze verslaggever en trouwe supporter CK)

De meisjes van MO13-1, ouders en coaches wensen iedereen fijne feestdagen en een mooi, gelukkig en sportief 2019!

Afbeeldingsresultaat voor kerstplaatje voetbal

Zaterdag 8 december

Een team wat geteisterd wordt door blessures heeft zich door de wedstrijd heen geworsteld. Het had raar kunnen lopen. Wij verdedigen onze vierde plaats met verve, maar deze tegenstander op nummer vijf rook ook kansen. Na een zware start wisten we een voorsprong van 2-0 te behalen. Dat vasthouden, zonder wisselspelers en ook nog een niet volledig herstelde speelster in het veld, zou moeilijk worden. Een heel spannend spel werd gespeeld. Met de eindteller op 3-2 werd de spanning langs de lijn haast te groot. Maar we hielden stand!

Zaterdag 1 december

En nu weten we wat euforie aan de andere kant betekent..

Door allerlei virussen, ziektekiemen en onvoorziene omstandigheden stonden we met 10 spelers en een geblesseerde reïntegratie speelster op het veld. Onze fijngesneden stadsmeisjes tegenover nogal wat forser uitgepakt formaat tegenstander deed vooraf beseffen dat dit veel van ons zou gaan vragen tegen de nummer 1 in onze poule. In het laaste deel van de wedstrijd werd aan onze kant een geblesseerde speelster (niet de reïntegrante..) van het veld gedragen. Dit schetst in het kort het kader van vandaag.

En toch, en toch, en toch… door een vooraf besproken tactiek om de energiebalans zo goed mogelijk te verdelen en de teamspirit waar we ons elke keer weer aan vast houden en de positieve woorden om elkaar te coachen in de rol in het veld, konden we volhouden tot het einde en scoorden we met 11 tegen 10 toch nog een goal en wist onze keepster veel meer ballen tegen te houden dan door te laten, werden kansen gecreëerd in de aanval en waren verdedigers ter plaatse, en gingen we gewoon met goed humeur weer naar huis ondanks 8-1 verlies.

We blijven gewoon op de vierde plek in het klassement, dus maar 3 van de 12 teams doen het iets beter dan wij!

 

Zaterdag 24 november

Een wedstrijd waar deze coach niet bij kon zijn, maar wat wel een winst op leverde van 0-7. Bedankt voor alle aanwezigen.

Zaterdag 17 november

We zijn er weer klaar voor en ondanks dat de temperatuur flink gedaald is, schijnt de zon fel en proberen we langs de lijn wat warmte te vangen. In het veld loopt de temperatuur vanzelf wel op door het adrenaline gehalte wat losbarst als de aftrap is gedaan. 20 enthousiastelingen rennen over het veld, 2 verdedigen met verve de doelen. Soms met flink wat schouderduwen, als of een wereldtitel te verdigen valt. Al snel wordt duidelijk dat deze wedstrijd ons niet uit de vingers zal glippen. Als ombeurten de wisselspelers zich langs de lijn scharen, is er een gemeenschappelijk geluid hoorbaar: wat wordt er goed samengespeeld. Er is eigenlijk geen verschil meer tussen “oud en nieuw” (red.: de spelers die al 5 jaar in dit team voetballen en degenen die er dit seizoen bij kwamen). Er is vandaag veel ruimte in het spel waarbij iedereen aan de bal komt en ook goed weet wat te doen op de positie waar ze staat. En als er ruimte is, dan groei je vanzelf! Een gezamelijk doel en het weten dat iedereen er als haar allerbeste zelf aan bijdraagt, maakt dat de teamgeest ook een sprong maakt.

Het werd in alle opzichten dan ook een hele goede wedstrijd. Een ruststand van 5-0 en een eindstand van 10-0 geeft de stabiliteit in beide helften goed weer. Zo blijven we bij de bovenste vier in het klassement en laten we acht teams ver acher ons! 👍

 

Zaterdag 3 november

We wisten het vooraf, dit wordt een spannende!! Maar geen reden om er niet voor te gaan. Elke wedstrijd is een kwestie van volhouden, van kansen pakken, en ballen incasseren. Zo ook deze. Een sportieve tegenstander is ook prettig, het weer zat mee en de sfeer was goed.

Er werd goed gespeeld. De verdediging was top, en ook echt heel erg nodig! Dat werd goed ingeschat en heel goed neergezet. Alle aanvallen werden gestopt, zowel bij hen als bij ons. Pas toen na geruime tijd een corner werd genomen viel er een tegengoal. We zaten met een 0-1 in de rust. Toch niets anders dan lof voor onze dames. Strijdvaardig volhouden en goed voetballen brengt je echt verder! De tweede helft zou echt niet makkelijker worden. We misten 2 wisselspelers en ook in het veld liepen zere knieën en voeten rond. Het uithoudingsvermogen werd goed op de proef gesteld, dus vanaf de zijlijn konden we alleen maar mentale ondersteuning bieden met veel positieve woorden en uitstraling. Het leek wel te helpen. En even leek het er op dat we de 0-1 vast konden houden tot het einde. Echter viel er een 2e tegengoal na een zij inworp, dicht bij het zestienmeter gebied. En dan is het een kwestie van geluk of pech. De pech viel onze kant op. Nog een drietal aanvallen van onze kant leken goede kans te maken, maar het einde van de wedstrijd werd gefloten en we eindigden met 0-2 op de teller.

Als we eerlijk zijn dan balen we natuurlijk van verlies, maar, en dat is echt waar, deze wedstrijd voetballen was eigenlijk een stuk leuker dan al die vorige waar we met ruime voorsprong wonnen. Een competitie met tegenstanders als deze, maakt ons meer een team en laat echt zien wat we waard zijn. En als dan de sfeer aan het einde nog net zo prettig is als vooraf, dan zijn we echt trots en tevreden!

Zaterdag 27 oktober

Na een flinke rit naar de duinen van IJmuiden staan we vol energie gereed om de wedstrijd te beginnen. Na een weekje vakantie is iedereen uitgerust, en het team is compleet.

De wedstrijd begint met veel evenwicht. Aan beide zijden zijn er kansen, is er balverlies en herpakt ieder zichzelf. Het duurt even voordat de openingsgoal valt. Als deze dan gemaakt is door ons, is ook hier het evenwicht vrij snel weer terug en wordt het 1-1. Zo gaan we de rust in. We weten inmiddels dat na de rust de tegenpartij altijd sterker wil zijn dan in de eerste helft. Ook wij nemen ons voor om sterker de tweede helft in te gaan. En al vrij snel nadat we gestart zijn valt de tweede goal voor ons. En zo ook weer 1 bij de tegenpartij. Opnieuw is de voorsprong terug gepakt. Er moet nog echt een schepje bovenop willen we hier vandaan met 3 punten naar huis gaan!  Dit inzicht wordt goed opgepakt en het spel wordt opener. We scoren dan ook die 3e en al snel volgt ook een 4e. De tegenstander scoort ook een 3e die gelukkig niet meetelt ivm de buitenspel regel, want ook daarna maken zij een 4e doelpunt. Het was spannend tot het einde en opgelucht haalden we adem na het fluitsignaal… De tegenpartij hoopte op gelijkspel, wij op winst. Ons doel is behaald! Met 3-4 op de teller zetten we dit weekend voort.

Volgende week om 12.00 uur weer een thuis wedstrijd. Zorg dat je ‘m niet mist 🙂

 

Zaterdag 13 oktober

Vandaag kregen we de eerste echte tegenstand in dit seizoen voor onze kiezen. En dat was wennen!
Volgens twee wijze oudere Afbeeldingsresultaat voor smiley emoticons Vlug en Vaardig heren, die na afloop tezamen de wedstrijd evalueerden in de bestuurskamer, leren we veel van een wedstrijd als deze, dus laten we eens de tijd nemen om er op terug te kijken.

We begonnen de wedstrijd vrij laconiek. Na de winst van de afgelopen weken, zonder wisselspelers en nu een compleet team zagen we het misschien wel iets te zonnig in. De eerste ballen bleven goed bij ons in het bezit, maar echt vechten was er niet bij. En daar ging het dan misschien ook wel een beetje mis. Bij het eerste balverlies keken we hoe onze keepster zich er uit redde. Bij een volgende doelpoging voelde we bij de verdediging al wat meer druk ontstaan maar gaf nog geen reden om in te grijpen voor de goal, er werd gekeken wie deze bal voor haar rekening zou nemen…en dan is de aarzeling de kans voor de tegenpartij en dit bracht ons op 0-1 achterstand. Direct zagen we langs de lijn twee effecten hiervan. Een deel van het team liet het kopje hangen en het andere deel ging met dubbele kracht er in. Het team herpakte zich en na verloop van tijd kwam de stand op 1-1. Toen werd het rust. Een peptalk en vooral een rust moment. De trainer kwam ook nog even vertellen wat hij wel en vooral niet had gezien. Conclusie: Het leerpunt uit deze helft was: vat het niet te laconiek op, hier moet gewerkt worden.

En daar gingen we voor in de 2e helft. De druk erop! De tegenpartij had waarschijnlijk een zelfde leerpunt ingezien…daar werd de druk in ieder geval niet minder. En eigenlijk was het een prachtig spel wat er gespeeld werd. De scheids moest zich tegen eigen verwachting in, toch aardig in het zweet rennen, het tempo was er! Onze dames hielden zich kranig, en toen de stand op 1-2 kwam was er energie genoeg om al spoedig de 2-2 te maken. Echt top, want de posities werden goed benut. We hoefden dan ook niet direct onze meerdere te erkennen. Het ging gelijk op.
Hier en daar sloeg wel vermoeidheid toe, en werd er fysieke tegenstand geïncasseerd. Die leek hier en daar wel buiten de regeltjes te gaan, maar daar storen we ons niet aan, want we kunnen best tegen een stootje. En toen ging de laatste minuut in. Het leek wel of die wat langer duurde… en in de reserve secondes die aftikten lag de bal helaas voor de verkeerde schoen… het werd 2-3 en daar klonk het fluitsignaal. Conclusie: de leerpunten uit deze helft hebben we nog even op moeten studeren, zoals de beide heren in de bestuurskamer ook deden en wij kwamen er op uit dat het eigenlijk gewoon een hele goede tweede helft was!  Goed gespeeld, goed volgehouden en positief en sportief gespeeld.

Als we dan toch nog leerpunten mogen noemen zien we er twee 1) laat de kans op een penalty je niet ontnemen en 2) laat de laatste minuut nooit langer duren dan 60 seconden ….

Conclusie: soms heb je leerpunten niet in eigen hand…

Ik ben trots op onze meiden en namens het team bedanken we alle support van de ouders, vlagger en scheidsrechter!!  Afbeeldingsresultaat voor smiley emoticons

 

Zaterdag 6 oktober

Een hele vroege start vandaag! Om kwart voor 8 vertrokken we al richting Aalsmeer en dat nadat de meesten van ons, als goede fans van onze Oranje Leeuwinnen gisteravond niet heel vroeg sliepen…. Maar ze deden het weer goed, onze voorbeelden 🙂 die 2-0 tegen Denemarken speelden. Nu wij nog!!

De zon doet haar uiterste best om deze vroege ochtend aangenaam te maken. Heerlijk doet ze haar warme stralen over ons schijnen. En zo is het dan ook absoluut geen straf om langs de lijn te staan. Ook nu weer zijn we voorzien van een rijke schare supportende ouders en dat voelt super goed op het veld. De meiden stralen van zelfvertrouwen en zijn vol goede moed.

Ook vandaag moesten we het helaas zonder wisselspelers doen, maar inmiddels raakt de conditie daaraan gewend. Dosering van de energie is nog best ingewikkeld, maar het pakt tot nu toe goed uit. We beginnen dan ook niet rustig aan de wedstrijd. Lange afstanden worden over het veld gerend. Maar al snel worden de posities beter benut. Zo kan het middenveld de bal goed naar voren krijgen en staat de verdediging als een huis. Deze achterhoede zorgt er voor dat de keepster vandaag een zeer relaxte start van de dag heeft. Voorin wordt er ook hard gewerkt. Ballen worden het doel in gelegd en hier en daar wordt van een afstand op het doel gemikt. Alle kansen bij elkaar levert een ruststand van 0-3 op. (wij spelen uit, dus deze volgorde betekent 3 doelpunten in ons voordeel 😉 )

De pauze wordt alleen maar benut door goed uitrusten. Het gaat gewoon goed, dus heel veel meer valt ook niet toe te voegen. Deze tegenpartij biedt in ieder geval wel meer tegenstand dan de vorige twee. En de verwachting is dan ook dat ze in de tweede helft wel wat meer gebruik gaan maken van ons uithoudingsvermogen. We hebben nu eenmaal geen mogelijkheid om te wisselen…  Toch lukt het ons om de 4e goal te maken. Maar dan valt er toch een gat en scoort onze tegenstander, 1-4 nog steeds een mooie stand, maar we zijn nu eenmaal doorbijters… dus ook deze tweede helft willen we winnen. En vlak voor het einde scoren we dan toch nog een keer. 1-2 in de tweede helft brengt de totaal score op 1-5!

Er zijn meer teams in onze poule die alle wedstrijden die ze tot nu toe speelden gewonnen hebben, maar ons doelsaldo laat ons toch maar wel mooi op nr. 1 staan, en dat is best leuk 🙂 Top meiden, top team!!

 

Zaterdag 29 september

Om 12.00 uur klonk het startsignaal voor de wedstrijd van vandaag. Best spannend, want drie van onze spelers konden er helaas niet bij zijn, en dat betekende voor ons geen wisselspelers vandaag! En dan een onbekend team waarvan we nog niet wisten wat ze voor (of tegen) ons in petto zouden hebben.

De eerste minuten van de wedstrijd waren we best druk met het zoeken naar wie op welke positie stond vandaag. En ook zocht ieder voor zich even naar de stabiliteit in haar positie. Dit ging best soepel en al snel stond ieder zelfverzekerd in het veld. We liepen weinig risico. De bal was voornamelijk op de (voor ons) goede helft van het veld. Het duurde dan ook niet heel lang of daar was de eerste goal.

Er werd goed samengespeeld. Daar werden we langs de lijn allemaal blij van! Het spel zag er goed uit en of we nu middendoor, over rechts of over links gingen, de bal kwam waar ie wezen moest.

De ruststand van 5-0 verbaasde eigenlijk niemand.

In de tweede helft zette de tegenpartij meer in op de verdediging. Maar als wij er dan niet meer doorheen komen, gaan we er gewoon overheen. Twee lange afstandsschoten belandden met een mooie boog in het doel. Ook de strakke passen over rechts en links werden afgemaakt met een voorzetje en goal. Onze verdediging stopt ter hoogte van de middenlijn iedere ontsnapte bal, dus er bleef weinig risico voor ons over. Toen de tegenpartij toch even doorbrak tot de goal stond daar altijd nog onze keepster. 1x ging het even mis, onze verdediging nam iets teveel risico, maar ach dat telt eigenlijk niet in deze eindstand. Met 10-1 op de teller sloten we de wedstrijd af.

Iedereen weer bedankt voor de support!

Volgende week mogen we weer, een beetje echte tegenstand zou goed zijn voor het leervermogen en de uitdaging. Maar dit doet het ook wel weer goed voor ons doelsaldo 😉

 

Zaterdag 22 september

Het voetbalseizoen 2018-2019 is vandaag voor ons geopend!

Veertien enthousiaste dames vormen dit jaar ons MO13-1 team. Stuk voor stuk prachtige getalenteerde speelsters, in heel veel opzichten. De een al wat langer in de weer met voetbal dan de ander, maar 1 ding hebben ze gemeen: voetballen doe je samen en samen zijn we een team! Dat belooft veel gezelligheid en sportiviteit.

Vandaag stonden 13 ouders met deze 14 meisjes op het veld. Het verschil zat ‘m alleen in de plek: tussen of achter de lijnen, het enthousiasme was bij beide groepen even groot! En ieder werd beloond.

De meiden zagen hun inzet bekroond met mooie doelpunten en de ouders konden, in de zon, ontspannen de prestaties van hun dochter met trots gadeslaan.

Een nieuw seizoen betekent altijd weer wat krachtmeting, en dat doen we dan vooral tussen de teams die we tegen ons krijgen. Dat is de energie op de juiste plek.
Als team staan we sterk, in je eentje begin je niets op zo’n veld! En dat lieten we zien. Door goed samen te spelen kwam de bal weer op de plaats waar we die wilden hebben: in de goal!

De eindstand van 1-11 in ons voordeel is dan ook een prachtige aftrap van dit seizoen!

Volgende week spelen we om 12.00 uur thuis, wij vinden het leuk als je er bij bent!