MO13-1

Wil jij voetballen en ben je geboren in 2005, 2006 of 2007? Dan zijn we dringend op zoek naar jou! Kom eens langs op een training. We trainen op maandag en woensdag van 18.00-19.00 uur. Welkom!
Voor meer info: coach Corine, 06-10273291 of de jeugdcommissie van de club, zie contact informatie elders op de site.

 het allerleukste meidenteam van Amsterdam!

Zaterdag 15 december

Het was nog donker toen we om half negen aankwamen in Volendam: de laatste wedstrijd voor de kerst. Desondanks zat de kantine al vol met wakkere Volendammers, waar wij als slaperige Amsterdammers schuchter een tafeltje innamen. De temperatuur schommelt rond het nulpunt.

Om negen uur begon de wedstrijd. Hoewel we statistisch gezien 7 plaatsen boven de tegenstander stonden, begon de wedstrijd een beetje mat. Het team kon telkens snel de bal afpakken, maar die bal ging dan vervolgens met een blinde schop ‘ergens’ naar voren. Het werd nooit echt gevaarlijk, maar de trouw meegereisde supporters vraten van frustratie bijna hun handschoenen op: “kom op meisjes, eerst kijken, dan spelen!!!”. Desondanks scoorden we twee maal met de midvoor en spits als koele killers.

In de rust volgende een peptalk van de coach. Of zoals verwoordt vanuit het team: een preek. In de tweede helft liep het team dan ook merkbaar soepeler. De keepster had een paar goede reddingen. Onze verdedigers bleken weer betrouwbaar als vanouds. Op het middenveld werd gretiger op de bal gejaagd, er volgden warempel combinaties en sluwe passjes. En onze spitsen maakten het werk af: vanaf links en rechts, 3x een goal.

Naast het scoren hadden de meisjes nog tijd voor een sociologische analyse; ze spraken met verbazing over het wonderlijke accent van sommige Volendammers: “ze zeiden telkens: naar voren skieten”. Uiteindelijk gingen we met vijf goals voor, nul goals tegen en drie wedstrijdpunten weer naar huis, de winterstop in en langzamerhand op weg naar kerst. We hopen dat de meisjes lekker uitrusten, en herstellen van alle blessures.
(dit verslag met dank aan onze verslaggever en trouwe supporter CK)

De meisjes van MO13-1, ouders en coaches wensen iedereen fijne feestdagen en een mooi, gelukkig en sportief 2019!

Afbeeldingsresultaat voor kerstplaatje voetbal

Zaterdag 8 december

Een team wat geteisterd wordt door blessures heeft zich door de wedstrijd heen geworsteld. Het had raar kunnen lopen. Wij verdedigen onze vierde plaats met verve, maar deze tegenstander op nummer vijf rook ook kansen. Na een zware start wisten we een voorsprong van 2-0 te behalen. Dat vasthouden, zonder wisselspelers en ook nog een niet volledig herstelde speelster in het veld, zou moeilijk worden. Een heel spannend spel werd gespeeld. Met de eindteller op 3-2 werd de spanning langs de lijn haast te groot. Maar we hielden stand!

Zaterdag 1 december

En nu weten we wat euforie aan de andere kant betekent..

Door allerlei virussen, ziektekiemen en onvoorziene omstandigheden stonden we met 10 spelers en een geblesseerde reïntegratie speelster op het veld. Onze fijngesneden stadsmeisjes tegenover nogal wat forser uitgepakt formaat tegenstander deed vooraf beseffen dat dit veel van ons zou gaan vragen tegen de nummer 1 in onze poule. In het laaste deel van de wedstrijd werd aan onze kant een geblesseerde speelster (niet de reïntegrante..) van het veld gedragen. Dit schetst in het kort het kader van vandaag.

En toch, en toch, en toch… door een vooraf besproken tactiek om de energiebalans zo goed mogelijk te verdelen en de teamspirit waar we ons elke keer weer aan vast houden en de positieve woorden om elkaar te coachen in de rol in het veld, konden we volhouden tot het einde en scoorden we met 11 tegen 10 toch nog een goal en wist onze keepster veel meer ballen tegen te houden dan door te laten, werden kansen gecreëerd in de aanval en waren verdedigers ter plaatse, en gingen we gewoon met goed humeur weer naar huis ondanks 8-1 verlies.

We blijven gewoon op de vierde plek in het klassement, dus maar 3 van de 12 teams doen het iets beter dan wij!

 

Zaterdag 24 november

Een wedstrijd waar deze coach niet bij kon zijn, maar wat wel een winst op leverde van 0-7. Bedankt voor alle aanwezigen.

Zaterdag 17 november

We zijn er weer klaar voor en ondanks dat de temperatuur flink gedaald is, schijnt de zon fel en proberen we langs de lijn wat warmte te vangen. In het veld loopt de temperatuur vanzelf wel op door het adrenaline gehalte wat losbarst als de aftrap is gedaan. 20 enthousiastelingen rennen over het veld, 2 verdedigen met verve de doelen. Soms met flink wat schouderduwen, als of een wereldtitel te verdigen valt. Al snel wordt duidelijk dat deze wedstrijd ons niet uit de vingers zal glippen. Als ombeurten de wisselspelers zich langs de lijn scharen, is er een gemeenschappelijk geluid hoorbaar: wat wordt er goed samengespeeld. Er is eigenlijk geen verschil meer tussen “oud en nieuw” (red.: de spelers die al 5 jaar in dit team voetballen en degenen die er dit seizoen bij kwamen). Er is vandaag veel ruimte in het spel waarbij iedereen aan de bal komt en ook goed weet wat te doen op de positie waar ze staat. En als er ruimte is, dan groei je vanzelf! Een gezamelijk doel en het weten dat iedereen er als haar allerbeste zelf aan bijdraagt, maakt dat de teamgeest ook een sprong maakt.

Het werd in alle opzichten dan ook een hele goede wedstrijd. Een ruststand van 5-0 en een eindstand van 10-0 geeft de stabiliteit in beide helften goed weer. Zo blijven we bij de bovenste vier in het klassement en laten we acht teams ver acher ons! 👍

 

Zaterdag 3 november

We wisten het vooraf, dit wordt een spannende!! Maar geen reden om er niet voor te gaan. Elke wedstrijd is een kwestie van volhouden, van kansen pakken, en ballen incasseren. Zo ook deze. Een sportieve tegenstander is ook prettig, het weer zat mee en de sfeer was goed.

Er werd goed gespeeld. De verdediging was top, en ook echt heel erg nodig! Dat werd goed ingeschat en heel goed neergezet. Alle aanvallen werden gestopt, zowel bij hen als bij ons. Pas toen na geruime tijd een corner werd genomen viel er een tegengoal. We zaten met een 0-1 in de rust. Toch niets anders dan lof voor onze dames. Strijdvaardig volhouden en goed voetballen brengt je echt verder! De tweede helft zou echt niet makkelijker worden. We misten 2 wisselspelers en ook in het veld liepen zere knieën en voeten rond. Het uithoudingsvermogen werd goed op de proef gesteld, dus vanaf de zijlijn konden we alleen maar mentale ondersteuning bieden met veel positieve woorden en uitstraling. Het leek wel te helpen. En even leek het er op dat we de 0-1 vast konden houden tot het einde. Echter viel er een 2e tegengoal na een zij inworp, dicht bij het zestienmeter gebied. En dan is het een kwestie van geluk of pech. De pech viel onze kant op. Nog een drietal aanvallen van onze kant leken goede kans te maken, maar het einde van de wedstrijd werd gefloten en we eindigden met 0-2 op de teller.

Als we eerlijk zijn dan balen we natuurlijk van verlies, maar, en dat is echt waar, deze wedstrijd voetballen was eigenlijk een stuk leuker dan al die vorige waar we met ruime voorsprong wonnen. Een competitie met tegenstanders als deze, maakt ons meer een team en laat echt zien wat we waard zijn. En als dan de sfeer aan het einde nog net zo prettig is als vooraf, dan zijn we echt trots en tevreden!

Zaterdag 27 oktober

Na een flinke rit naar de duinen van IJmuiden staan we vol energie gereed om de wedstrijd te beginnen. Na een weekje vakantie is iedereen uitgerust, en het team is compleet.

De wedstrijd begint met veel evenwicht. Aan beide zijden zijn er kansen, is er balverlies en herpakt ieder zichzelf. Het duurt even voordat de openingsgoal valt. Als deze dan gemaakt is door ons, is ook hier het evenwicht vrij snel weer terug en wordt het 1-1. Zo gaan we de rust in. We weten inmiddels dat na de rust de tegenpartij altijd sterker wil zijn dan in de eerste helft. Ook wij nemen ons voor om sterker de tweede helft in te gaan. En al vrij snel nadat we gestart zijn valt de tweede goal voor ons. En zo ook weer 1 bij de tegenpartij. Opnieuw is de voorsprong terug gepakt. Er moet nog echt een schepje bovenop willen we hier vandaan met 3 punten naar huis gaan!  Dit inzicht wordt goed opgepakt en het spel wordt opener. We scoren dan ook die 3e en al snel volgt ook een 4e. De tegenstander scoort ook een 3e die gelukkig niet meetelt ivm de buitenspel regel, want ook daarna maken zij een 4e doelpunt. Het was spannend tot het einde en opgelucht haalden we adem na het fluitsignaal… De tegenpartij hoopte op gelijkspel, wij op winst. Ons doel is behaald! Met 3-4 op de teller zetten we dit weekend voort.

Volgende week om 12.00 uur weer een thuis wedstrijd. Zorg dat je ‘m niet mist 🙂

 

Zaterdag 13 oktober

Vandaag kregen we de eerste echte tegenstand in dit seizoen voor onze kiezen. En dat was wennen!
Volgens twee wijze oudere Afbeeldingsresultaat voor smiley emoticons Vlug en Vaardig heren, die na afloop tezamen de wedstrijd evalueerden in de bestuurskamer, leren we veel van een wedstrijd als deze, dus laten we eens de tijd nemen om er op terug te kijken.

We begonnen de wedstrijd vrij laconiek. Na de winst van de afgelopen weken, zonder wisselspelers en nu een compleet team zagen we het misschien wel iets te zonnig in. De eerste ballen bleven goed bij ons in het bezit, maar echt vechten was er niet bij. En daar ging het dan misschien ook wel een beetje mis. Bij het eerste balverlies keken we hoe onze keepster zich er uit redde. Bij een volgende doelpoging voelde we bij de verdediging al wat meer druk ontstaan maar gaf nog geen reden om in te grijpen voor de goal, er werd gekeken wie deze bal voor haar rekening zou nemen…en dan is de aarzeling de kans voor de tegenpartij en dit bracht ons op 0-1 achterstand. Direct zagen we langs de lijn twee effecten hiervan. Een deel van het team liet het kopje hangen en het andere deel ging met dubbele kracht er in. Het team herpakte zich en na verloop van tijd kwam de stand op 1-1. Toen werd het rust. Een peptalk en vooral een rust moment. De trainer kwam ook nog even vertellen wat hij wel en vooral niet had gezien. Conclusie: Het leerpunt uit deze helft was: vat het niet te laconiek op, hier moet gewerkt worden.

En daar gingen we voor in de 2e helft. De druk erop! De tegenpartij had waarschijnlijk een zelfde leerpunt ingezien…daar werd de druk in ieder geval niet minder. En eigenlijk was het een prachtig spel wat er gespeeld werd. De scheids moest zich tegen eigen verwachting in, toch aardig in het zweet rennen, het tempo was er! Onze dames hielden zich kranig, en toen de stand op 1-2 kwam was er energie genoeg om al spoedig de 2-2 te maken. Echt top, want de posities werden goed benut. We hoefden dan ook niet direct onze meerdere te erkennen. Het ging gelijk op.
Hier en daar sloeg wel vermoeidheid toe, en werd er fysieke tegenstand geïncasseerd. Die leek hier en daar wel buiten de regeltjes te gaan, maar daar storen we ons niet aan, want we kunnen best tegen een stootje. En toen ging de laatste minuut in. Het leek wel of die wat langer duurde… en in de reserve secondes die aftikten lag de bal helaas voor de verkeerde schoen… het werd 2-3 en daar klonk het fluitsignaal. Conclusie: de leerpunten uit deze helft hebben we nog even op moeten studeren, zoals de beide heren in de bestuurskamer ook deden en wij kwamen er op uit dat het eigenlijk gewoon een hele goede tweede helft was!  Goed gespeeld, goed volgehouden en positief en sportief gespeeld.

Als we dan toch nog leerpunten mogen noemen zien we er twee 1) laat de kans op een penalty je niet ontnemen en 2) laat de laatste minuut nooit langer duren dan 60 seconden ….

Conclusie: soms heb je leerpunten niet in eigen hand…

Ik ben trots op onze meiden en namens het team bedanken we alle support van de ouders, vlagger en scheidsrechter!!  Afbeeldingsresultaat voor smiley emoticons

 

Zaterdag 6 oktober

Een hele vroege start vandaag! Om kwart voor 8 vertrokken we al richting Aalsmeer en dat nadat de meesten van ons, als goede fans van onze Oranje Leeuwinnen gisteravond niet heel vroeg sliepen…. Maar ze deden het weer goed, onze voorbeelden 🙂 die 2-0 tegen Denemarken speelden. Nu wij nog!!

De zon doet haar uiterste best om deze vroege ochtend aangenaam te maken. Heerlijk doet ze haar warme stralen over ons schijnen. En zo is het dan ook absoluut geen straf om langs de lijn te staan. Ook nu weer zijn we voorzien van een rijke schare supportende ouders en dat voelt super goed op het veld. De meiden stralen van zelfvertrouwen en zijn vol goede moed.

Ook vandaag moesten we het helaas zonder wisselspelers doen, maar inmiddels raakt de conditie daaraan gewend. Dosering van de energie is nog best ingewikkeld, maar het pakt tot nu toe goed uit. We beginnen dan ook niet rustig aan de wedstrijd. Lange afstanden worden over het veld gerend. Maar al snel worden de posities beter benut. Zo kan het middenveld de bal goed naar voren krijgen en staat de verdediging als een huis. Deze achterhoede zorgt er voor dat de keepster vandaag een zeer relaxte start van de dag heeft. Voorin wordt er ook hard gewerkt. Ballen worden het doel in gelegd en hier en daar wordt van een afstand op het doel gemikt. Alle kansen bij elkaar levert een ruststand van 0-3 op. (wij spelen uit, dus deze volgorde betekent 3 doelpunten in ons voordeel 😉 )

De pauze wordt alleen maar benut door goed uitrusten. Het gaat gewoon goed, dus heel veel meer valt ook niet toe te voegen. Deze tegenpartij biedt in ieder geval wel meer tegenstand dan de vorige twee. En de verwachting is dan ook dat ze in de tweede helft wel wat meer gebruik gaan maken van ons uithoudingsvermogen. We hebben nu eenmaal geen mogelijkheid om te wisselen…  Toch lukt het ons om de 4e goal te maken. Maar dan valt er toch een gat en scoort onze tegenstander, 1-4 nog steeds een mooie stand, maar we zijn nu eenmaal doorbijters… dus ook deze tweede helft willen we winnen. En vlak voor het einde scoren we dan toch nog een keer. 1-2 in de tweede helft brengt de totaal score op 1-5!

Er zijn meer teams in onze poule die alle wedstrijden die ze tot nu toe speelden gewonnen hebben, maar ons doelsaldo laat ons toch maar wel mooi op nr. 1 staan, en dat is best leuk 🙂 Top meiden, top team!!

 

Zaterdag 29 september

Om 12.00 uur klonk het startsignaal voor de wedstrijd van vandaag. Best spannend, want drie van onze spelers konden er helaas niet bij zijn, en dat betekende voor ons geen wisselspelers vandaag! En dan een onbekend team waarvan we nog niet wisten wat ze voor (of tegen) ons in petto zouden hebben.

De eerste minuten van de wedstrijd waren we best druk met het zoeken naar wie op welke positie stond vandaag. En ook zocht ieder voor zich even naar de stabiliteit in haar positie. Dit ging best soepel en al snel stond ieder zelfverzekerd in het veld. We liepen weinig risico. De bal was voornamelijk op de (voor ons) goede helft van het veld. Het duurde dan ook niet heel lang of daar was de eerste goal.

Er werd goed samengespeeld. Daar werden we langs de lijn allemaal blij van! Het spel zag er goed uit en of we nu middendoor, over rechts of over links gingen, de bal kwam waar ie wezen moest.

De ruststand van 5-0 verbaasde eigenlijk niemand.

In de tweede helft zette de tegenpartij meer in op de verdediging. Maar als wij er dan niet meer doorheen komen, gaan we er gewoon overheen. Twee lange afstandsschoten belandden met een mooie boog in het doel. Ook de strakke passen over rechts en links werden afgemaakt met een voorzetje en goal. Onze verdediging stopt ter hoogte van de middenlijn iedere ontsnapte bal, dus er bleef weinig risico voor ons over. Toen de tegenpartij toch even doorbrak tot de goal stond daar altijd nog onze keepster. 1x ging het even mis, onze verdediging nam iets teveel risico, maar ach dat telt eigenlijk niet in deze eindstand. Met 10-1 op de teller sloten we de wedstrijd af.

Iedereen weer bedankt voor de support!

Volgende week mogen we weer, een beetje echte tegenstand zou goed zijn voor het leervermogen en de uitdaging. Maar dit doet het ook wel weer goed voor ons doelsaldo 😉

 

Zaterdag 22 september

Het voetbalseizoen 2018-2019 is vandaag voor ons geopend!

Veertien enthousiaste dames vormen dit jaar ons MO13-1 team. Stuk voor stuk prachtige getalenteerde speelsters, in heel veel opzichten. De een al wat langer in de weer met voetbal dan de ander, maar 1 ding hebben ze gemeen: voetballen doe je samen en samen zijn we een team! Dat belooft veel gezelligheid en sportiviteit.

Vandaag stonden 13 ouders met deze 14 meisjes op het veld. Het verschil zat ‘m alleen in de plek: tussen of achter de lijnen, het enthousiasme was bij beide groepen even groot! En ieder werd beloond.

De meiden zagen hun inzet bekroond met mooie doelpunten en de ouders konden, in de zon, ontspannen de prestaties van hun dochter met trots gadeslaan.

Een nieuw seizoen betekent altijd weer wat krachtmeting, en dat doen we dan vooral tussen de teams die we tegen ons krijgen. Dat is de energie op de juiste plek.
Als team staan we sterk, in je eentje begin je niets op zo’n veld! En dat lieten we zien. Door goed samen te spelen kwam de bal weer op de plaats waar we die wilden hebben: in de goal!

De eindstand van 1-11 in ons voordeel is dan ook een prachtige aftrap van dit seizoen!

Volgende week spelen we om 12.00 uur thuis, wij vinden het leuk als je er bij bent!