MO13-1

Wil jij voetballen en ben je 10, 11 of 12 jaar oud? Dan zijn we op zoek naar jou! Kom eens langs op een training. We trainen op maandag en woensdag van 18.00-19.00 uur. Welkom!
Voor meer info: coach Corine, 06-10273291 of de jeugdcommissie van de club, zie contact informatie elders op de site.

 

Het leukste meidenvoetbalteam van Amsterdam!

WEDSTRIJDVERSLAGEN 2017-2018

Zaterdag 26 mei 2018

En daar is dan alweer de laatste wedstrijd van het seizoen! Met om 10 uur ’s morgens al ruim 25 graden op de thermometer is de zomer-stop hard nodig! Maar nu eerst nog even genieten van een lekkere wedstrijd. Want dat was het!! Net zoals de meeste wedstrijden van dit seizoen, wonnen we (met 12-2 dit keer). En heel even genoten we van deze uitslagen in het klassement:

Dit was het eerste jaar voor ons op “groot veld” en met een heleboel regels erbij die we eerder niet hadden en wennen aan 11 spelers in het veld, waarvan 4 helemaal nieuw voor ons en dan tóch weten op te klimmen naar deze hoogte! Het is een topprestatie!!

Nu de koploper ook de laatste wedstrijden gespeeld heeft, is de officiële eindstand een prachtige 2e plaats voor ons.

Wat zijn we trots! Een heel hard applaus voor al onze meiden:

Alicia, Anna, Annebelle, Jessica, Loïs, Nathalie, Renée, Rodesha, Sanne, Sara B, Sara H, Sydney, Yewa en onze nieuwste speler niet te vergeten: Mahsa. Ook een dankjewel aan onze gastspelers die gelukkig bereid waren mee te spelen nu een aantal van dit team geblesseerd is: Josephine, Lina, Nikki en Pien.  Jullie zijn heel erg welkom in het nieuwe seizoen om mee te voetballen in het leukste meidenteam van Amsterdam 🙂

En dan ook een hartelijk dank aan onze trainer Tika, onze bijna vaste scheidsrechters Savas en Ryan, en ook Patrick en Dolf waren van de partij dit seizoen. Natuurlijk bedanken we ook onze grensrechters en alle vrijwilligers van Vlug en Vaardig. En niet te vergeten: alle ouders die er waren om te rijden, aan te moedigen, te vlaggen en te zorgen dat deze kanjers van meiden er elke keer weer op tijd waren. Zonder jullie allemaal was het lang niet zo leuk en hadden we dit alles niet kunnen bereiken: HEEL HARTELIJK DANK!!

 

Woensdag 23 mei 2018

Met de wedstrijd van aankomende zaterdag erbij , spelen we zomaar even vijf wedstrijden in 2 weken, met recht te noemen de eindspurt van het seizoen! En ook wel het toetje. En zoals toetjes behoren te zijn, niet te hard kauwen, maar langzaam van genieten! Dat deden we in ieder geval van deze wedstrijd.

Nooit eerder kostte het ons zoveel moeite om een wedstrijd te gáán spelen. Deze wedstrijd werd nl. door vrieskou in maart enige tijd uitgesteld en stond al wel vijf keer op de nominatie gespeeld te worden. Het was eigenlijk voor ons een uitwedstrijd maar door een tekort aan zaterdagen en een tekort aan velden bij de tegenpartij speelden we ‘m uiteindelijk thuis. Het was goed toeven bij ons op het veld. Heerlijk in een avondzonnetje in mei.

Met een rust stand van 5-0 voor ons of eigenlijk dus 0-5 en een eindstand van 1-10 hebben we dit goed gedaan. Komt goed uit voor ons doelsaldo, een tweede plaats is hiermee verzekerd!

En na afloop zette we samen met ons herenteam, onze (bijna) vaste scheidsrechter even goed in het zonnetje: bedankt voor al je tijd voor onze meiden!

Op naar zaterdag, de laatste wedstrijd van dit seizoen!

 

Zaterdag 19 mei 2018

Met gezonde zenuwen begonnen we deze wedstrijd. Een wedstrijd tegen de nummer 2, als je zelf 3e staat geeft nou toch eenmaal een beetje meer spanning vooraf. En dan ook nog met 2 invallers omdat we vier vaste spelers missen.
En een team vol zelfvertrouwen als tegenstander, die ook nog eens in lengte en grote van diverse ledematen ver boven ons uit staken. Toch houden we onszelf goed staande. We dringen regelmatig tot de goal door. Vele schoten belanden op de lat of op de paal. Echt jammer, want een halve centimeter opzij zou ons een mooie voorsprong hebben gegeven. Helaas heeft de tegenstander wat meer geluk en maken zij die doelpunten wel. We komen zo op 2-0 achterstand. Maar wat een strijdlust laten we zien. Geen hangende hoofden, heel veel energie komt er vrij op het veld.

De tweede helft beginnen we dan ook met dezelfde strijdlust, want voor ons voelt het nog niet als een verloren zaak. En al snel is duidelijk dat dit een hele goede houding is. Want in een mum van tijd staat het gelijk. We hebben twee mooie doelpunten gescoord!

Het spel gaat verder, het gaat gelijk op. We zien alle hoeken van het veld en de bal kaatst mooi tussen de voeten heen-en-weer. Dan ontsnapt 1 aan onze aandacht, maar gelukkig niet aan die van de keepster..een 1 op 1 duel wordt mooi gestopt, maar de tegenstander heeft nu wel door dat hier de kansen liggen. Het volgende 1 op 1 duel tussen aanvaller en keepster eindigt in een 3-2 stand in ons nadeel.

De tijd begint te dringen, alle ballen moeten schoten worden richting de goal. En die insteek helpt! En dan komt er een moooi samenspel en dan is het moment daar, de 3-3 is een feit. Zenuwslopende laatste minuten volgen, houden we de aanvallen tegen of krijgen we nog 1 kansje?  Een gejuich stijgt op als het eindsignaal klinkt, van 2-0 achter naar 3-3 geeft ons een heel goed gevoel. De coach van de tegenpartij grapt dat dit 3 jaar van zijn leven kostte…gelukkig voor hem dat het dan maar bij 3-3 is gebleven 😉

 

Woensdag 16 mei 2018

Wat was dat een leuke wedstrijd zeg! Ook al speelden we met 3 nieuwe (gast) spelers, het liep goed. Vooral de tweede helft was bijzonder mooi om te zien. De 1,2,3-tjes waren in overvloed en zorgden voor 6 goals in de tweede helft. Na de rust stand van 2-1 eindigden we zo met 8-1 op de teller.

A.s. zaterdag spelen we nog een spannende wedstrijd. Nu ook weer met een tekort aan vaste spelers, maar gelukkig zijn onze nieuwe (gast) spelers inzetbaar en hebben we genoeg spelers.

Zaterdag 12 mei 2018

Een beetje een raar seizoen is het wel. De KNVB koos er dit jaar voor om de winsterstop te verlengen. Toen deze eindelijk in februari afliep, begon de winter pas echt en werden vele wedstrijden afgelast. Voordat we weer op gang kwamen na de echte winter werd het alweer voorjaarsvakantie, Pasen, Koningsdag, mei-vakantie. Echt op gang komen lukt niet zo… En door al die uit gevallen wedstrijden hebben we dus toch nog wel een aantal wedstrijden te spelen voordat de zomerstop ingaat.

Vandaag dan eindelijk weer een wedstrijd, met, zo blijkt een flink aantal geblesseerde speelsters…komt vast door al die vrije dagen…daar worden onze spieren maar stram van…

Een heerlijk warme, niet heel zonnige dag vandaag. Met een thuiswedstrijd tegen Kadoelen.
We hebben 2 gast speelsters, om toch een paar wissels te kunnen hebben.

Om 10:30 begon de wedstrijd  en na een paar minuutjes kwamen we met 1-0 voor. Dit doen we wel eventjes, dachten  onze meiden…Kadoelen staat 1 plek onder ons met iets meer gespeelde wedstrijden dan wij.

Maar toen kwamen we al snel gelijk te staan met 1-1  en weer 2 minuten later stonden we inees achter met 1-2.  De meiden lieten hun kopjes hangen. Maar dat brengt de score meestal niet omhoog..

Na wat aanwijzingen en peptalks vanaf de zijlijn kwamen de hoofdjes weer recht op te staan en de fut er weer in. En we gingen in de aanval en zo kwam voor de rust de stand op 5-2 voor.

In de rust werd even met onze meiden gesproken.

De 2de helft begon zoals we al dachten, de voorspelling kwam uit:  de tegenstander gaf vanaf de eerste minuut meer druk, hierdoor kwamen wij niet meer aan scoren toe.

Met veel mooie reddingen van beide keepers, werd er geen doelpunt meer gescoord na de rust. En eindigde deze met een mooie winst van 5-2!

Langzaamaan klimmen we naar boven, we staan nu op de 3de plaats in het klassement. Nog 4 wedstrijden te spelen, met een spannende wedstrijd tegen de nummer twee op zaterdag de 19e. Daar wordt beslist of we dit seizoen afsluiten op de tweede of derde plaats. Voor een eerste jaar als D-meisjes, een hele goede prestatie!!

Trots  op onze meiden 🙂

Zaterdag 21 april 2018

Een uitwedstrijd met heerlijk zomers weer om te voetballen vandaag. Ook langs de lijn is het goed toeven. Maar op het veld moet het gebeuren. We hebben helaas nog wat geblesseerde spelers, dus het wordt even afwachten hoe dit gaat verlopen. Gelukkig zijn velen multifunctioneel inzetbaar in ons team en anders maken we ze dat. Wisselende posities dus en dat is wel even wennen. Dat blijkt dan ook gelijk bij de start. Het loopt even wat uit de hand in het midden en de verdediging, dus binnen 5 minuten staan we 2 doelpunten achter!! Even back to basics..
De speelster die scoorde wordt nu flink onderdruk gezet door de verdedigers en wij komen goed bij de goal in de buurt. En het kon ook niet langer duren, we schieten snel onze eerste goal er in en al snel volgen nummer 2 en 3.  Dat is fijn uitrusten in de pauze.

Het bleef even zoeken in de eerste helft, maar aan het einde liep het lekker; deze opstelling, ondanks de wisselingen is goed te doen. Zo gaan we dus ook de tweede helft van start. Hier en daar worden er raken knallen uitgedeeld en met pijnlijke enkels, bovenbenen en kin verlaat er om de beurt iemand het veld. Gelukkig is onze nieuwe speelster inzetbaar en kan er even op de bank worden bijgekomen. Ondertussen gaat het in het veld lekker door en zelfs zonder het door te hebben komt de teller op 2-4 en niet veel later op 2-5. Een mooie winst ondanks een wat moeizame start. Fijn weekend!

Zaterdag 14 april 2018

Vandaag staat er weer een thuis wedstrijd op het programma. We hebben er zin in! Er ontbreken helaas wel een paar spelers en er raakte ook nog een speler geblesseerd. We voelen ons dus niet compleet. Gelukkig hebben we een invalspeler zodat er toch 11 meisjes in het veld rond kunnen rennen. We zullen zien wat het ons want we denken dat we alleen wat betekenen als we op volle sterkte staan.
De wedstrijd begint een beetje stroef. We moeten wennen aan de posities waar we nu staan, want door de uitvallers is daar wel wat in geschoven. Na het eerste kwartier begint het wat te lopen. En dan wordt de aanval omgezet in een doelpunt. Met 1-0 gaan we de rust in.
De tegenstander is niet super sterk, wel lang, maar niet snel. Ze verdedigen graag met 11 man, dus het kost daarom ook wel moeite om er door heen te breken.
Onze veld opstelling voor de tweede helft kan niet veel anders dan in de eerste, dus zetten we die door en denken daarmee wel de best mogelijke optie voor vandaag te hebben. (dus ouders…..geen weekendjes weg meer op de speelzaterdagen voor onze spelers 😉

De tweede helft gaat duidelijk beter dan de eerste.

We leren snel, dus ook op een andere positie spelen lukt uiteindelijk best. We scoren 2x deze helft en een tegengoal wordt afgekeurd i.v.m. buitenspel, maar dat zagen wij natuurlijk al aankomen..

Afbeeldingsresultaat voor emoticons

De eindstand is 3-0 en daar kunnen we heel fijn het weekend mee in!

 

 

Zaterdag 7 april 2018

 

Heerlijk lente weer begroet ons op deze dag. We hebben er zin in. Het zal een echte strijd worden, want dit team is sterk, gezien de uitslagen in de competitie.

We missen helaas een verdedigster vandaag, maar gaan optimistisch aan de slag. We merken direct dat we hard aan de bak mogen. Het spel gaat gelijk op. Het is dan ook niet onverwacht dat we na een eerste goal aan onze kant, vrij snel een tegengoal krijgen. En zo gaat het nog een keer. We komen 2-1 voor te staan, maar de kansen zijn voor beide gelijk en snel staat het dan ook weer 2-2. We leren veel van deze wedstrijd. Vooral om door te strijden tot het (bittere..) eind.  De ruststand van 2-2 houdt ons alert en we weten dat ook in de tweede helft alles op alles moet komen te staan.
Het zonnetje is lekker warm waardoor we op het veld flink doorstomen, letterlijk en figuurlijk. Het blijft een mooi gelijk opgaand spel, we zijn aan elkaar gewaad. Het is ook best spannend als aan beide kanten de kansen gelijk op gaan. Dan valt een 3e goal voor de tegenpartij. Het eerste moment dat we achter komen te staan in deze spanende wedstrijd. We zetten alles op alles, maar missen de kracht om net nog even dat beetje meer te geven. Het eind fluitsignaal komt net te vroeg, we begonnen juist weer overhand te krijgen, maar de strijd is gestreden en het eindsaldo bleef bij ons op 2 staan. Het is een verloren wedstrijd als we kijken naar het eind resultaat (3-2) maar voor ons spel hebben we flinke winstcijfers behaald.

Zaterdag 24 maart 2018

We mogen weer! Een beetje laconiek en nonchalant beginnen we aan deze wedstrijd. Al snel komen we er achter dat dit niet de goede houding is. De power moet er in, want anders gaat dit een heel lastige pot worden.

Na ongeveer 15 minuten komt er een beetje vaart in het spel en zijn er kansen te over. De openingstreffer is dan ook niet meer onverwacht, maar zeer doelgericht. Het tempo zakt alweer enigszins terug en dat komt ons duur te staan, want een tegendoelpunt maakt het 1-1. Vervolgens krijgen we kans op kans, waar er slechts 1 van het doel in gaat. Het rustsignaal komt als geroepen. De peptalk is meer dan nodig.

Ook als er van de 10 kansen, maar 1 zit, wil het niet zeggen dat we niet goed voetballen. We nemen ons voor om de tweede helft goed onze posities in te nemen en lekker te gaan voetballen. De tegenstander heeft als tactiek om alles met z’n allen op een kluitje te doen, laten wij dan vooral de breedte zoeken! Het is nogal erg ingewikkeld om door 11 verdedigers heen te dringen of 10 aanvallers tegelijk te stoppen met 4 verdedigers. Met een goede man-to-man verdediging moet het lukken om de voorsprong te houden en geen tegengoals meer te krijgen. En met een brede aanval lukt het wellicht om toch nog een doelpuntje te pakken.

De tweede helft van deze wedstrijd verloopt een stuk beter wat de dynamiek op het veld betreft. We zijn meer aan de bal en hebben overduidelijk meer balbezit. Nog 1x maken we een doelpunt en de eindstand van 3-1 is dan ook echt wel verdiend.

Vechten om aan de bal te blijven is wel een beetje nieuw voor ons, maar zeker heel leerzaam. En als het dan door vol te houden nog lukt ook, dan mag je trots zijn op jezelf en op je team!

Zaterdag 10 maart 2018

Na een al hele lange winterstop, waarvan de meeste zaterdagen overigens herfst of lente achtig aandeden, volgde toch nog een aantal echte winterse zaterdagen en daardoor konden we vandaag pas onze eerste wedstrijd spelen in deze helft van het seizoen. Met recht is dit de voorjaarscompetitie te noemen, het zachte temperatuurtje geeft een aangename setting langs de lijn. En die lijn is net zo dicht bevolkt als het veld. Echt super om met zoveel ouders de meiden aan te moedigen!

De teams staan inmiddels gereed en de wedstrijd kan beginnen. De scheids fluit het startsignaal en de bal begint te rollen. Het is even aftasten, een onbekend team en na zoveel vrije zaterdagen ook nog wat los te weken spieren en hier en daar nog een verkoudheidje. Toch voelt het vanaf het begin lekker. We hebben de overhand in het balbezit. Spelen voornamelijk op de voor ons goede helft van het veld en kunnen ons ook goed tot aan het doel verplaatsten.  Na wat aarzelende aanvallen, krijgen we de smaak te pakken en weten we 3-0 voor te komen. Het comfortabele voorsprong gevoel maakt ook wat minder alert, dus een schot door de tegen partij komt uit onverwachte hoek en zorgt voor een tegengoal. Dit zetten we vrij snel recht met een 4-1. De eerste helft is voorbij voor we er erg in hebben.

We nemen het er goed van in de pauze. We voelen ons zelfs zo relaxed dat het nodig is dat de scheidsrechter ons komt ophalen uit de kleedkamer om verder te gaan. Argwanend aftastend of er een revanche op komst is beginnen we aan de tweede helft. Maar ook nu is het overduidelijk dat wij de overhand hebben en houden. Ook nu weten we weer vier maal de bal in de goal te krijgen. En zijn er ook flink wat gemiste kansen. Maar het mag de pret niet drukken. de eindteller op 8-1 is een fijn begin in deze competitie!

 

Zaterdag 2 december

En iedereen maar denken dat de wedstrijd wel zal worden afgelast…
maar onze bikkels van meiden heb je niet zomaar op de kast
Ook al hangt de mist nog boven het veld
We zijn er allemaal, inclusief een geblesseerde speelster meegeteld
Het gras is haast als sneeuw zo wit
Dus dat is verkleumen als je op de bank zit
We kunnen daarom maar beter snel beginnen
vandaag is snel duidelijk dat we kunnen winnen
Met vingers en tenen haast bevroren
laten we ons op het veld lekker horen
Van links naar rechts en vooral naar voren
de ballen vliegen je om de oren
De stand is haast niet bij te houden langs de lijn
daarvoor moeten we dus bij de scheidsrechter zijn
een ruststand van 8-0 dat zit wel goed
dus echt even pauze vol goede moed
En dan blijkt Sint te zijn langs gekomen
en had voor ieder een pakje meegenomen
En ook voor allemaal een gedicht
Dat toverde een lacht op ieders gezicht
“Talentvolle speler van Vlug en Vaardig
Sint vind jou super goed en aardig
Hij ziet jou rennen op het veld
En je hebt Sint nog nooit teleurgesteld
Je zet je helemaal in voor je team
Dat heeft Sint al lang gezien
En je moet ook nog even weten
Dat Sint jou altijd hard ziet zweten
Hij heeft voor jou gevonden wat hij zocht
En het toen ook maar gekocht
Omdat Sint aan alle 13 iets wil geven
Is het wel bij een klein cadeautje gebleven
Je kunt het meteen om je pols schuiven
En kan je Sint zonder zweet-handje uitwuiven

Groetjes van de voetbalPiet”

De tweede helft zijn we op een lager tempo verdergegaan
Want de tegenstander stond toch al onderaan
We hebben er nog een paar ingeschoten
Voordat de wedstrijd werd afgefloten
11-0 was uiteindelijk de eindstand
Dus eigenlijk was het niet echt interessant
Nu kunnen we allemaal met ontspannen spieren
Lekker Sinterklaas gaan vieren

 

Zaterdag 25 november

Een nieuw weekend, een nieuwe uitwedstrijd. Een mooi kunstgrasveld ligt in het herfstzonnetje op ons te wachten.
Zoals vorige week gezegd (..uhh… geschreven;) lijkt het een spannende wedstrijd te worden. We kijken dan ook vol verwachting uit naar deze wedstrijd. Een winst is nodig om bovenin het klassement te blijven. En dat geldt voor de tegenstander ook. Al is dit vooral een ijkpunt van de ouders; bij de meiden ligt de focus vooral op lekker spelen!

De sfeer voelt goed. De meiden hebben er veel zin in en strijdvaardig wordt het veld warmgelopen.
Iedereen heeft er zin in en alles is compleet dus zelfs voor tijd wordt de wedstrijd al gestart. We beginnen goed! Het lijkt op een overval als het snel 0-1 komt te staan. Even houden we dit vol maar een tegenactie 1 op 1 met onze keepster geeft een stand van 1-1. Als na de aftrap na de tegengoal het spel hervat wordt, neemt de snelheid toe. De bal wordt mooi rond gepasst. De aanvallen worden echt heel goed opgebouwd, een brede opzet met strakke ballen. Een 2e goal hangt in de lucht en valt ook na niet lange tijd. Tegen het einde van de eerste helft is de energie bij de aanvallers iets aan het teruglopen en worden een aantal tegenaanvallen in de buurt van ons doel gestopt. De verdediging staat gewoon als een huis. Er wordt mooi aangesloten door het middenveld. Toch iets te veel voeten en benen rondom de keeper en een terugspeelbal belandt in de handen van de keeper. Dit levert een vrije trap tegen op, en dat op een afstand van circa 2 meter. Niet onmogelijk maar vrijwel onhoudbaar…vooral als de bal rechtstreeks het doel in geknald wordt. Tegen de regels… dit had indirect gemoeten, maar de scheids is onvermurwbaar. Het is rust…. Enigszins verbolgen wordt nog wat protest geuit. De scheids erkent zijn fout en geeft aan dit na de rust te herstellen. Het doelpunt schrappen wil hij niet overwegen. 2-2 is het en dat blijft het.

Na de rust krijgen we al snel een vrije trap, om een niet heel duidelijke reden, dat voelt als een rechtvaardigheidsballetje. Deze wordt benut en vanaf zo’n 20 meter knalt onze spits de bal in het doel. 2-3, dat laat de gemoederen bedaren (al zijn we allemaal erg netjes gebleven, hoor). Door de ouders aan de lijn wordt de stand via de app naar de thuisblijvers verzonden en achteraf is te zien dat in nog geen 10 minuten tijd het van 2-3, 2-4, 2-5 wordt. De aanvallen zijn zo goed, de verdediging zo sterk, de tegenstander krijgt geen enkele kans meer. Als het eindsignaal klinkt en de eindteller 2-5 aangeeft is enkel nog een felicitatie op z’n plaats. Het was weer een geweldige wedstrijd!
Volgende week spelen we weer thuis. 10.30 uur. Kom dat zien 🙂

Zaterdag 18 november

12 teams in de poule houdt in, 11 wedstrijden spelen. We hebben er 6 gehad, dus we zijn al over de helft! De afgelopen weken lieten zien dat we goed mee kunnen komen. Winnen tegen de teams aan de onderkant van de lijst, en verliezen tegen de teams aan de bovenkant van de lijst. Ergens ligt een scheiding tussen onder en boven en het zal niet verbazen dat we graag aan de bovenkant willen staan 🙂
Vandaag dus de 7-de wedstrijd voor ons, tegen een team wat zich in dezelfde zone bevindt als wij, rondom het midden.
Voor de wedstrijd vertelt de coach van de tegenpartij al dat ze al twee jaar op groot veld spelen en ook dat ze onze tenues zo mooi vinden. Het is altijd een beetje aftasten onder de coaches zo voor de wedstrijd, dus zeg je ook wat terug… ons eerste jaar op groot veld en jullie tenues zijn wat saaier, ja. Het helpt allemaal niets en het zegt allemaal niets wat er zoal besproken wordt, de meiden zijn aan zet en die gaan hun beste best doen, dus we gaan zien wat de wedstrijd ons brengt. Ondertussen wordt er ingeschoten en warm gelopen, de scheids incluis. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Ook altijd heel fijn dat de ouders zo betrokken zijn. Langs de lijn verzamelt zich van iedere speler wel een ouder of broer of zus. Dat doet ons goed!

Voor de meiden breekt het tijdstip aan dat alles op alles moet worden gezet. De bal wordt afgetrapt en de wedstrijd is gestart. Krachten worden afgetast en de power komt los. Lekker spel om te zien! Soms heb je dat, het begint gewoon gelijk goed.
Strakke passen die gewoon aankomen waar ze moeten, 1, 2-tjes die worden afgemaakt en jawel het is 1-0.
Alert blijven is noodzakelijk want met een tegengoal is het zomaar weer gelijk spel. Het blijkt er niet in te zitten voor de tegenpartij. Onze verdediging staat als een huis. Iedere bal wordt goed gestopt, soms op tijd voor de 16 meter, soms al voor de middenlijn. En ook de aanvallen zien er goed uit. Er wordt mooi overgespeeld en de middenvelders gebruiken het veld goed in lengte en breedte. Een tweede goal valt als vanzelfsprekend en het spel zet zich in alle rust voort. Ieder kent z’n positie en door allemaal wordt de goede energie ingezet. In de pauze zijn er alleen maar pluspunten uit te delen en denken we nog even na over wat we in de tweede helft nog beter willen doen.

Vanuit de duck-out naast ons horen we dat de coach wil dat er sneller wordt gespeeld, ‘dan raken ze wel in de war’.
Hier zetten we onze tactiek op in: rust in het veld, op je positie spelen en bewust zijn van de actie van de tegenstander.

De tweede helft begint en ook dan blijkt toch de overhand echt bij ons te liggen. Er wordt even niet gescoord, maar de bal is overduidelijk meer op de voor ons goede kant van het veld. Als het 3-0 wordt, volgt snel ook de 4e goal. Ook hebben we vandaag een abonnement op het nemen van corners. In de hectiek voor het doel wordt hands gemaakt en krijgen we een penalty mee. Zoiets zie je alleen maar op tv, volgens een van de wisselspeelster, maar nu maken we het live mee! De 5-0 wordt gescoord en het einde van de wedstrijd nadert.
Het is een mooie wedstrijd om te zien en volgens de meiden ook een leuke wedstrijd. Het eindsignaal is eigenlijk jammer, want het ging lekker en we konden nog wel even door. Gelukkig mogen we volgende week weer!
Zou leuk zijn als dat net zo goed gaat, kan spannend worden gezien de stand in het klassement. Wees erbij!

Zaterdag 11 november

Een uitwedstrijd die lijkt op een thuiswedstrijd, zo dichtbij huis. Onze tegenstander van vandaag beschouwt ons als vriendschappelijke maatjes. Al langer zijn er goede contacten en de meidenafdeling van deze club is flink gegroeid en ze zouden ons ook graag overnemen. Maar vandaag staan we toch echt tegenover elkaar en zullen we onze huid duur verkopen 😉
Onze meiden ruiken enigszins een overwinning in de lucht hangen. Gezien de stand in de poule is dat niet onlogisch. Maar… de daadwerkelijke proeve moet toch nog wel plaats vinden.

In de eerste helft staan we snel 1-0 voor. Er valt ook snel een tegengoal, waardoor het 1-1 komt. Oeps…we moeten toch wat alerter blijven! Gelukkig lukt het ons snel om een tweede maal te scoren en dan is de barrière doorbroken.

De ballen suizen om de oren van de keepster bij de tegenpartij. Onze keepster heeft het redelijk rustig. Het spel speelt zich in ons voordeel af, dat geeft opgeheven hoofden, blije gezichten en ook uitstekend werk! Daar valt ook niets meer of minder over te zeggen.

Een eindstand van 1-11 in ons voordeel is een mooie prestatie waar we weer mee verder kunnen in deze competitie.

 

Zaterdag  4 november

We mogen (eindelijk) weer! Na een herfstvakantie met 2 weekenden zonder voetbal hebben we echt zin om weer het veld op te gaan.
In deze poule zijn behoorlijk wat uitersten vertegenwoordigd. Standen als 10 tegen 0 komen meer dan eens voor. Het geheel overziend zitten we in de midden-moot met de uitslagen en dat is gezien de leeftijdsopbouw van ons team echt goed. Vandaag zal niet makkelijk worden, maar we nemen ons voor om in ieder geval een goede pot voetbal te laten zien.
De eerste helft gaat van start met een aanval van onze kant. Deze wordt gestopt door een sterke verdediging voor de goal. Al snel komt de bal gevaarlijk dicht bij onze keepster en ook vaker dan ons lief is, dicht bij ons doel. Het belooft een stevige niet gemakkelijke wedstrijd te worden.
We missen de lengte en de fysieke omvang om door de verdediging heen te dringen. Wel weet 1 van de spitsen zich een aantal keer uit de kluwen te ontwarren, helaas zijn de langere benen van de tegenstander haar net te snel af.
De mentale gesteldheid van doorbijten en doorgaan is zeker aanwezig bij onze meiden en dit uit zich na een tegendoelpunt door veel heen en weer rennen. Het lijkt of iedereen denkt: “Ik doe wat ik kan, en vang alle ballen” Vanaf de zij lijn lijkt het of de posities worden vergeten en iedereen door elkaar heen rent. Geen paniekvoetbal, maar wel wat minder structuur dan we gewend zijn. Gelukkig redt het fluitsignaal van de scheids ons van deze eerste helft.

Een tussenstand van 0-2 is nog steeds niet slecht, want onze verdedigers hebben heel hard gewerkt! En als coaches praten we de meiden moed in, ook komt de trainer nog even langs met wijze inzichten en duidelijke oproep: neem je positie in!
Als iedereen al weer klaar staat voor de tweede helft worden de laatste tips nog even meegegeven.
En duidelijk zichtbaar worden de posities nu ingenomen. Dat de tegenstand sterk is, is een feit, maar we houden stand en het spel is evenredig verdeeld over het veld. Geen duidelijk overwicht van de tegenstander in deze tweede helft, maar helaas geen doelpunt voor ons. De eindstand van 0-3 laat in ieder geval zien dat we ons in de tweede helft met 100% verbeterd hebben ten opzichte van de eerste helft. Een wedstrijd waar we veel leerpunten uit kunnen halen en al geeft dat geen punten voor het klassement, het is wel heel wat waard!


Zaterdag 14 oktober

Een herfstzonnetje, met een veel aangenamer temperatuurtje dan een week geleden, laat deze dag mooi beginnen.
En een compleet meidenteam, van 13 enthousiaste meiden loopt zich warm voor een nieuwe wedstrijd in deze ronde.
Ook scharen de ouders zich al rondom ons langs de lijn, opnieuw benieuwd naar de dappere prestaties van deze meisjes. Want dapper is wel het juiste woord als we opnieuw de lengte van de tegenpartij zien. Navraag levert op dat in deze klasse de leeftijd nogal uiteen kan lopen, omdat de uitloop met dispensatie, meiden tot en met 14 toelaat. En de leeftijd in ons team is op dit moment, 1x 9, 1x 10. 9x 11 en 1x 12.  Er ligt geen grens op de gemiddelde lengte…, die schommelt bij ons rond de 145 cm, maar bij de tegenstander van vandaag rond de 170 cm. Er wordt nog niet met ID gecheckt maar soms voelt de verleiding groot dit wel te doen. Lengtes van 170 cm bij 11 tot 14 jarige….

Het enthousiasme van de coaches doet de meisjes in ieder geval geloven in zichzelf. En daarmee is de juiste mindset voor de wedstrijd wel aanwezig. Al zijn zij langer, weet dat wij snel zijn, en zoals we voorgaande jaren, en ook de afgelopen drie wedstrijden hebben laten zien, we kunnen echt wel voetballen!

De scheids- en grensrechters zijn ook gearriveerd en paraat, dus de wedstrijd kan beginnen. Niet lang na de aftrap laten we iedereen perplex staan, we scoren 1-0! En geruime tijd blijft dit zo. Het spel speelt zich veel af voor de goal waar we moeten scoren, dus dat voelt comfortabel en “in control”. Op de goede momenten wordt de tegenstander onschadelijk gemaakt, door de juiste acties: verstoren van vrijlopende tegenstanders, dekkende verdediging, op de bal als er een tegenstander mee vandoor  wil gaan. Toch lukt het hen om 1-1 te maken. Maar niet getreurd! Verdedigen kunnen we. Wel blijft gelden dat de aanval de beste verdediging is en daar zetten we dan dus ook sterk op in. De keepers hebben het best druk deze wedstrijd. Maar ook de grensrechters… de buitenspel regel moet er echt nog in slijten. Het is ook wel heel veel om alles tegelijk te kunnen bedenken.
Na een prachtige 30 minuten, met veel verdedigingsacties en snelle aanvallen én een doelpunt, fluit de scheids voor rust.

De rust gebruiken we altijd om even terug te blikken op de eerste helft, maar ook vooruit te kijken naar de tweede helft. We zijn trots op onze dames! Ze geven elkaar complimenten, zijn positief en er heerst een echte teamspirit. Super leuk om te zien en horen!
Bij de aftrap van de tweede helft blijkt dat de coach van de tegenpartij de rust ook goed gebruikt heeft om zijn team toe te rusten met tips en trucks. Onze aanvallers zitten volledig klem in een web van verdedigers. En onze verdedigers worden in no-time overrompeld door een vlaggenschip aan aanvallers. De 2e tegengoal laat dan ook niet lang op zich wachten. En dan gebeurt het toch dat de moed in de schoenen zinkt. Terwijl dat helemaal niet nodig is en we vanaf de zijlijn heel hard ons best doen om de motivatie er in te houden en waar nodig weer te krijgen. Maar als de hoofdjes wat gaan hangen, de veerkracht verdwijnt is de kans op nog een tegengoal heel groot… en jawel, 1-3 achterstand is een feit.
Maar dan toch zien we ineens de helpende gedachten weer boven komen drijven…. “Wacht even, wij zijn nog niet klaar, we kunnen dit!” Onderling coachen de meiden zich er door. En we dringen weer door de verdediging heen. De lange armen en benen van de tegenstanders maaien het gras, en helaas ook de bal, menigmaal voor onze voeten weg. Onze keepster houdt ook alle tegenballen uit de goal. En zo blijft de stand van 1-3 staan. En dat is echt een hele prestatie!!

De complimenten na afloop, van de tegenpartij coach, de scheidsrechter en ons publiek doen ons echt goed. Hier leren we van met elkaar. En in deze categorie tegenstanders houden we de eindstand echt heel goed in bedwang.
Ook als coaches zijn we super trots op deze meiden. Iedereen heeft zich met 200% ingezet tot aan het einde! En dan mag je met opgeheven hoofd verliezen en tevreden weekend gaan vieren.

Zaterdag 7 oktober

Daar staan we. In een open veld met kletsnatte tenue-tjes door de miezer regen die in hozen langs stuift. En ook de ouders houden het dit keer niet droog. De herfst is goed los gebarsten.

Overrompeld door de ‘reuzen’ van meiden , staan onze meiden als 12 verspieders het veld te verkennen. Wat zal dit ons brengen? Een eerdere wedstrijd wonnen zij met 13-2… Komen wij vandaag in deze toto uitslagen terecht? Wie zal het zeggen…

De scheidsrechter fluit het startsignaal en de bal gaat aan het rollen. Wij gaan gewoon heerlijk voetballen, ondanks het bar slechte weer. Eenmaal bezig merk je er (bijna) niets meer van en is er nog maar 1 ding wat ons bezig houdt: de bal! Die is voor ons en die moeten we houden.

Er wordt hard gewerkt. Het spel gaat op en neer. En ook al krijgen we de bal best bij de spitsen, hij gaat ook net zo snel weer de andere kant op. De lange benen en lijven duwen en trekken tegen en aan ons. Hier en daar rolt er naast de bal een meisje over het veld. Maar we houden stand! Als het toch 1-0 voor hen wordt, is de vechtlust alleen maar groter geworden en na een aantal minuten, scoren we ‘gewoon’ 1-1. Zo dat is terug bij start positie en alle kansen open. Maar wat is het zwaar… wat wordt er hard gewerkt, wat rennen we de benen uit het lijf! Vol ontzag nemen we vanaf de zijlijn het strijdtoneel waar. Wat een bikkels van meiden hebben we!

Het rustsignaal is meer dan welkom. Even opwarmen in de kleedkamer, even een suiker shot in de vorm van een bekertje limonade, en natuurlijk de peptalk. Wat een prestatie! We zijn nu al trots.

Terwijl de tweede helft zich aandient moedigen verkleumde ouders de meiden goed  aan. Doordat we 1 speelster missen vandaag is er langs de kant maar 1 wissel die zich warm moet zien te houden. De meiden in het veld blijven vanzelf al warm doordat er flink gerend en hard gewerkt moet worden. De bal blijft ook deze tweede helft flink alle hoeken van het veld tegenkomen.
Heel lang wordt er gevochten, het weer laat bijna vanzelf de hoofden hangen, maar toch blijft er de strijdlust. Als er dan geen goal meer valt bij ons, laat het dan in ieder geval gelijk blijven, dat zou dubbel en dwars verdiend zijn. Maar dan op, of net voor het eindsignaal, glipt de bal langs een voet, het hoekje van de goal in… Jammer dat het niet lukte om deze laatste seconden van de wedstrijd de stand gelijk te houden. Maar onze trots toornt ver boven teleurstelling uit. Wat een ongelooflijke prestatie. In weer en wind gewoon doorgaan, zelfs als de shirts doordrenkt zijn van zweet maar door de regen dit niet merkbaar is.
Onderweg naar huis is van frustratie geen sprake, de mooie passen, goede ‘duwacties’ onzerzijds en fantastische reddingen van onze keepster bepalen de gesprekken en stemmingen. En misschien kun je dit alleen maar goed begrijpen als je er bij was…. Volgende week, weer een thuis wedstrijd! Welkom 🙂

 

Zaterdag 30 september

Vandaag de eerste thuiswedstrijd voor ons op groot veld. En de club heeft ons het hoofdveld toebedeeld. Kunnen we het vast inlopen voor de heren vanmiddag.
Dat grote veld is toch wel een ding. Het is in ieder geval voor de meiden gespreksstof. “Is dit veld even groot als vorige week? Het lijkt echt groter. En in de Arena dan? Is het daar net zo groot?” Het houdt de gemoederen bezig 🙂 Met dank aan de lijnentrekker van de club ligt er in ieder geval een mooi afgebakend groen voetbalveld gereed, waar zo meteen 22 meiden, 1 scheids en 2 grensrechters de boel onveilig gaan maken.

De tegenstander heeft even wat tijd nodig om op volle sterkte aanwezig te zijn. Dus iets na half 11 geeft de scheids met het fluitsignaal de start van de wedstrijd aan. De dames uit Oost zijn wel een maatje groter dan onze meiden maar we richten ons vooral op de bal, dus lange benen of niet, de voeten moeten de bal raken en dat is voor allemaal even dicht aan de grond.
De wedstrijd begint redelijk gelijkmatig. Wel is er meer dynamiek in het veld dan de vorige wedstrijd. Er wordt door de middenvelders heel wat meters gemaakt doordat de bal van ene helft naar andere helft ‘vliegt’. Toch krijgen de meiden het voor elkaar om de bal geruime tijd op de voor ons goede helft van het veld te houden. En dat is de beste kans om de bal in de goal te krijgen. En we kunnen lang en kort over technieken discussiëren, het komt er uiteindelijk gewoon op neer dat die bal vaker in het doel van de tegenstander moet belanden, dan in ons doel. En daar zijn we goed mee gestart. Na een minuut of 10 valt de eerste goal voor ons. Er ontstaat bij de tegenpartij enige verwarring waar goed op in wordt gespeeld door onze meiden. Een tweede goal laat dan ook niet lang op zich wachten.
De meiden krijgen steeds beter gevoel bij een positie in het veld. De meesten geven ook graag te horen waar ze zich het best op de plek voelen. En gelukkig zijn er ook een aantal zeer multifunctioneel inzetbaar. Ook al sta je in de verdediging en je krijgt de ruimte…dan ga je gewoon door en knal je de stand naar 3-1.  Wat een energie komt er zo los in een half uur. Als je er bij was, begrijp je wat ik bedoel.

In de rust wordt er even flink uitgeblazen. We blijven natuurlijk wel alert, want een voorsprong kan zomaar wat luiheid veroorzaken. Iedereen weer op scherp en de tweede helft kan van start.

De voor ons nog nieuwe regel van ‘buitenspel’ zorgt af en toe voor een afgekeurd doelpunt. Dat is natuurlijk jammer van de energie, maar ons motto is dat je beter gewoon door kan gaan, dan op voorhand te stoppen en geen score te wagen. Niet geschoten is nl. altijd mis. En zo ballen we lekker door. Het psychologische effect van de achterstand is bij de tegenstander merkbaar aanwezig. En daar maken onze meiden lekker gebruik van. De score begint goed op te lopen. Het harde werken wordt echt beloond. Want een eindstand van 8-3 bereik je niet met lanterfanten. Het was weer een wedstrijd die het waard was om gezien te worden. Heb je ‘m gemist? 14 oktober spelen we weer thuis om 10.30 uur.

 

Zaterdag 23 september

De trainingen zijn alweer even bezig. De meiden staan te popelen om een wedstrijd te gaan spelen. Ook kijken ze er naar uit om als elftal op groot veld te spelen. Alles wat nieuw is blijft trekken 🙂

En vandaag was het dan zover. De eerste wedstrijd van het seizoen, en direct een uitwedstrijd.

Spannend… een nieuwe opstelling, nieuwe teamgenoten waar we hééél blij mee zijn, een tegenstander die we niet eerder tegenkwamen, nieuwe spelregels, allemaal factoren die wat onzekerheid meebrengen, maar ook kansen! En op die kansen richten we ons vandaag!

Ook voor de coaches is het spannend, wie zetten we waar in het veld, hoe krijgen we alle meiden weer goed op elkaar ingesteld, en hoe sterk wordt de tegenstand in deze poule. Vandaag zien we een tegenstander met 3 wissels, terwijl wij er maar 1 hebben, en zo zien we al wat leeuwen en beren op het veld. Gelukkig zijn de meiden super gemotiveerd en huppelen ze het veld over met maar 1 doel voor ogen: voetballen!

Wat ook nog nieuw is, is dat we een heuse grensrechter leveren we per wedstrijd. En dat is echt een leuke rol voor de ouders. Dus naast de coachende ouders, komen er nu ook vlaggende ouders. De ouderparticipatie is gelukkig hoog in ons team en ik verwacht dan ook dat we de motivatie van de meiden terug zien langs de lijn in het vlag gewimpel.

Zo nu is het echt tijd voor de wedstrijd. De bal ligt al op de stip. Het grote veld wordt goed benut en het spel zet zich soepel in gang. De meiden zijn aan elkaar gewaagd. En het spel speelt zich vooral rond het middenveld af. Door dit grote veld ligt het doel wat verder buiten de reikwijdte van een pass. De middenvelders worstelen zich los en krijgen de bal uiteindelijk goed bij de spitsen. En nu vliegen de ballen regelmatig richting het doel. Een groot doel…en daar blijkt de tegenstander zich even in te vergissen. Een eigen goal door hen zet voor ons de teller op 1-0 voorsprong.

Na verloop van wat minuten valt een tegengoal en is het 1-1 als de rust zich aandient.

Het veld is groot, dus de pauze is welkom. Wennen aan het grote veld en de extra stappen lijkt mee te vallen. Er werd ook goed gepasst en gebruik gemaakt van het feit dat een bal vooruit gaat als je er tegen schopt. Dat scheelt heel veel stappen rennen, en dus bespaar je energie.

De tweede helft begint met duidelijk overwicht aan onze kant, door wat tactische opstellingen in de voorhoede staat het snel 3-1 voor ons. Doordat de tegenstander veel kan wisselen is er af en toe wat verwarring over het te verdedigen ‘mannetje’ en dan schiet er in eens een vandoor die het spel op 3-2 krijgt. Nog steeds een voorsprong voor ons, maar wat meer ruimte voelt toch prettiger, dus na een lange pass, snelle stappen in het midden en mooie voorzet, scoren we 4-2.

De bal gaat nog wel een paar keer vanuit het midden naar ons doel, maar de overhand ligt wel bij ons, de einstand van 5-3 voor ons, geeft goed weer hoe het spel verliep.

Een fantastisch resultaat voor een eerste wedstrijd! We zijn apetrots op deze meiden.

Op naar volgende week, een thuiswedstrijd. Leuk als je er bij bent!!