2020, WAT EEN JAAR!Wat een bijzonder jaar hebben wij bijna achter de rug. Vorig jaar zei ik in de nieuwjaarspeech dat het voor Amsterdam een goed jaar zou worden, omdat het dubbel 20 is. Wat pakte dat totaal anders uit.

Helaas moesten wij afscheid nemen van oud-keeper Arne Peypers op de naar menselijke maatstaven veel te jonge leeftijd van 43 jaar. Wij hopen dat zijn vrouw en kinderen mensen om zich heen hebben, die meehelpen hun verdriet te dragen. Bas, David, Jop en Regilio hebben tijdens de uitvaart namens VenV op zeer gepaste wijze afscheid genomen van Arne.

Als voetbalvereniging heeft de corona ons behoorlijk parten gespeeld. In het voorjaar werden alle voetbalcompetities stil gelegd om verspreiding van het Covid 19 virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Dat betekende niet alleen geen trainingen en wedstrijden, maar ook geen inkomsten uit kantineverkopen. Hier en daar kwam er hulp, zoals een paar maanden geen veldhuur en een bijdrage van de overheid ter compensatie van de gemiste inkomsten.

Hoopvol begonnen wij aan het nieuwe seizoen, gelukkig kon er weer gevoetbald worden. Ter voorbereiding op dat seizoen ging de ballenactie van start. Wat er toen gebeurde, was werkelijk ongelofelijk. Wij hoopten op 50 ballen, maar, hoewel het volop zomer was, werden het er ruim 100! Goede raad was duur, maar niet voor onze Raad, hij wist een aantal ballen in andere materialen om te zetten.

Ondanks alle beperkingen, die nog steeds van kracht waren, draaide de vereniging weer en leverde de kantine weer inkomsten. Dat duurde helaas maar tot half oktober, want toen moesten wij noodgedwongen weer stoppen, alleen het betaalde voetbal mocht doorgaan. Dus weer geen trainingen, geen wedstrijden en opnieuw geen kantine-inkomsten. Ter compensatie van de gemiste kantine-inkomsten kwam er de actie ‘een rondje voor jouw club’ en natuurlijk deed VenV mee; bate het niet, schaden deed het zeker niet. Opnieuw werden wij gigantisch verrast met maar liefst 250 (!) rondjes en hiermee hebben wij landelijk lange tijd op de eerste plaats gestaan. Daar mogen jullie trots op zijn, het laat weer eens zien wat een warme club VenV is. Tussendoor leverde ook de grote clubactie nog eens bijna € 1.000 op. Zeker niet onvermeld mag blijven, dat onze sponsor Vario Lift heeft besloten om het sponsorbedrag eerder te storten en het eenmalig te verhogen. Er was ooit een voetballer, die zei, dat elk nadeel zijn voordeel heb. Nou, wij hebben het ervaren; in deze voetballoze periodes vergeten jullie ons cluppie niet, integendeel en dat stemt dankbaar, heel dankbaar.

Nog meer goed nieuws. De Stichting Sportcentrum Caland houdt per 31 december 2020 op te bestaan en keert de opgebouwde reserve uit aan verenigingen in stadsdeel Nieuw-West en Osdorp in het bijzonder. Ook wij hebben een aanzienlijk bedrag ontvangen. In 2021 gaan wij hiermee onder andere een invulling geven aan het onderhoud van ons clubhuis. Na de corona-periode volgt nader nieuws.

Ondanks alle problemen wordt het straks weer kerst, vieren wij de geboorte van het Kind in de kribbe ruim 2000 jaar geleden. Iedereen viert het op zijn manier, maar één ding is dit jaar voor iedereen gelijk: wij vieren het in kleine(re) kring, want een kamer vol mag dit jaar niet. Laten wij hopen en vertrouwen, dat dit eenmalig is en dat wij eind 2021 weer gezellig in familiekring mooie feestdagen mogen beleven.

Wij wensen jullie ondanks alle beperkingen en zorgen goede en gezellige Kerstdagen, een rustige jaarwisseling en een vredig en sportief 2021, waarin de bal weer gaat rollen als vanouds!

Helaas kunnen wij geen nieuwjaarsreceptie houden, dat zal duidelijk zijn. Het is zoals het is. Blijf gezond en houd de zonzij!

Het bestuur

Reacties zijn gesloten.