OP EEN MOOIE WARME DAG IN SEPTEMBER


Als ik onze minister-president begin mei goed begrepen heb, moeten wij dus tot september wachten om weer te kunnen voetballen. Laten wij hopen, dat het op één of andere manier mogelijk zal zijn in augustus de trainingen te hervatten, zodat wij ons goed kunnen voorbereiden op de herstart. En laten wij hopen, dat dit op een mooie, warme dag in september zal zijn.

Even terzijde: ik vind, dat onze regering haar uiterste best doet om ons steeds zo goed mogelijk te informeren, niet alleen over haar beslissingen, maar ook over de beraadslagingen, die tot deze beslissingen hebben geleid. Kritiek hebben is zo makkelijk, maar doe het maar eens in deze onzekere tijden!

Wij kunnen niet anders doen dan afwachten en ons houden aan de richtlijnen, want alleen zo voorkomen wij de uitbreiding van de pandemie. Natuurlijk hopen wij, dat er zo snel mogelijk een vaccin gevonden wordt, dat ons echt gaat beschermen, maar hoe lang dat nog gaat duren is nog steeds onzeker.

Ondertussen moeten wij ons uiterste best doen gezond te blijven door ons te houden aan de voorschriften en om te zien naar elkaar. Laat elkaar eens wat horen!

Van een jonge vader kreeg ik het volgende bericht:

‘Bedankt, wat leuk dat je een berichtje stuurt! Zondag 12 april om 19:31 uur is Ilja geboren. Moeder en kind maken het uitstekend. 

Ik hoop ook, dat er snel een vaccin of iets komt, dan kunnen opa’s en oma’s hem ten minste vasthouden. Ook hoop ik dat V&V niet te veel last heeft/krijgt van deze crisis en wij weer snel kunnen voetballen bij de leukste voetbalclub van Amsterdam.’

Ook de KNVB liet ons bemoedigende woorden horen. Jan Dirk van de Zee, directeur amateurvoetbal, stuurde ons in zijn column het volgende bericht:

‘De honger naar de bal is niet te doen zo groot’, schrijft Johan van Boven op 16 april in een tweet. Hij liet een drone vliegen boven de verlaten voetbalvelden van VV Dordrecht en filmde de ontzielde diepte. Het gedicht dat hij erbij schreef, werd een gesproken ode aan het voetbal. Het is alsof je de jonge Jules Deelder hoort. Zelfde ritme, zelfde hamerende stijl, zelfde tongval. De eerste regels gaan als volgt:

‘Geen voetbaltas bovenop het stuur.

Geen opstelling om naar te gissen.

Geen extra mannetje in de muur.

Geen kans om niet te missen.

Geen gekras van ijzeren noppen.

Geen gefoeter langs de lijn.

Geen duizeling na het koppen.

Geen gekerm van de pijn.

Geen toss rond de middenstip.

Geen spits die draait en kapt…’


Soms denkt een lid dat het gras elders groener is, maar reageert wel positief op een reactie van onze kant:

‘Ik waardeer uw bericht, bedankt daarvoor!

Ja, ik heb er inderdaad goed over nagedacht. Ik wil een jaar iets anders proberen. En zoals ik al tegen Edwin heb gezegd: wie weet ben ik het jaar daarop weer terug en hoop ik dat de deuren nog voor me open staan!

Het waren leuke jaren en ik hoop er in de toekomst nog een paar aan toe te voegen.

Nogmaals bedankt voor uw bericht en bedankt dat ik deel uit mocht maken van V&V; het is een warme club meer dan een familie club!’

Blijf gezond, houd de zonzij en zie om naar elkaar. Tot een mooie warme dag in september!

Namens het bestuur, Foeke Westerveld

Reacties zijn gesloten.