Ramadan


Aan onze moslimleden,

Ieder jaar, volgens hetzelfde ritme, biedt de religieuze kalender ons de gelegenheid om stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen. In het kerkelijk jaar is Pasen net geweest. De islamitische vastenmaand Ramadan begint nu. Het zijn jaarlijks terugkerende momenten tot bezinning.
Ook het gezamenlijk vieren van Bevrijdingsdag op 5 mei is zo’n jaarlijks terugkerend moment. Dit jaar valt het begin van de Ramadan ongeveer gelijktijdig met Bevrijdingsdag.
Al bijna 75 jaar vieren wij de vrijheid.
De schokkende recente aanslagen wereldwijd, in Christchurch op een moskee, in Sri Lanka op kerken en hotels, en dichtbij, in Utrecht op een tram, laten ons zien dat in vrijheid leven niet vanzelfsprekend is.
Ieder jaar vieren christenen met Pasen dat het leven sterker is dan de dood. Ieder jaar staan wij er bij stil dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. En ieder jaar roepen wij op om samen de vrijheid te vieren.

Laten wij ook dit jaar samen bezinnen, samen beleven en samen de vrijheid vieren. Wij wensen u een gezegende maand Ramadan toe en na afloop daarvan een mooi Suikerfeest!

Het bestuur

Reacties zijn gesloten.