DAMESVOETBAL, FANTASTISCH!


DAMESVOETBAL, FANTASTISCH!

Zondag 6 augustus werden onze oranje leeuwinnen Europees kampioen voetballen. Ik feliciteer ze daarmee van harte. Het was leuk om naar te kijken, geen harde charges, geen fopduiken, maar gewoon voetbal zoals het ooit bedoeld is.

Marijn de Vries schreef in haar column in Trouw op maandag 7 augustus: ‘Toch bleven ze langskomen. De negatieve commentaren van de Ronald Waterreuzen, de Nico Dijkhoorns en de Jan Rozen van deze wereld. Het stelt allemaal niks voor. Je moet niet denken dat er ook maar iets te prijzen valt. Het vijftiende elftal van Hosternokkeveen voetbalt nog beter. Och Jongens, dacht ik telkens weer. We hebben toch al lang geleden afgesproken dat we mannen niet met vrouwen vergelijken zouden als het op sport aankomt? Niemand zegt dat Dafne Schippers er niks van bakt, omdat ze niet zo hard loopt als Justin Gatlin. Er is geen mens die beweert dat Serena Williams een slechte tennisster is, omdat ze de ballen minder hard slaat dan Rafael Nadal.’

Ik ben het helemaal met Marijn de Vries eens. Wat onze leeuWINNEN gepresteerd hebben, was FANTASTISCH! Zo’n discussie als hierboven genoemd, is volkomen zinloos, daar doen wij niet aan mee.

Ook bij Vlug & Vaardig hebben wij leeuwinnen, die zijn alleen niet oranje maar blauw. En zij kunnen nog wel wat extra leeuwinnen gebruiken. Dat geldt niet alleen voor ons meidenteam, maar ook voor de andere teams. Waar wij geen meidenteam kunnen vormen, proberen wij de meiden in te passen in jongensteams. Mocht dat problemen geven met omkleden en douchen, dan zoeken wij daar een oplossing voor. DUS als jij wilt komen voetballen of je weet iemand die dat wil, kom eens langs bij Vlug & Vaardig op Ookmeer. Na de vakantieperiode is er altijd iemand aanwezig op maandag- en woensdagmiddag vanaf 17.00 uur en op zaterdag vanaf 10.00 uur. Kom jij eens langs, dat zou FANTASTISCH zijn.

Namens het bestuur,

Foeke Westerveld

voorzitter

Reacties zijn gesloten.