Archief voor categorie CVV Vlug en Vaardig

TROTS…..

De cheques van het virtuele rondje voor je club en de grote club actie zijn binnen.
Wat zijn we als vereniging super trots op de behaalde resultaten.

Nogmaals dank❤

Nog geen reacties

HOE GAAT HET MET VLUG EN VAARDIG?

Die winter is vergangen

Die winter is vergangen. Ik zie des meien schijn. Ik zie die bloemkens hangen. Des is mijn hart verblijd. Dit is de tekst van een heel oud liedje en ik moest daaraan denken, toen ik Edwins bericht aan de selectie las. Omdat de inhoud ook voor de andere spelers geldt, volgt hier die tekst:

Laatste dagje winter en dan hebben wij gelukkig weer groene velden. Helaas zitten wij door de corona nog zeker tot 2 maart binnen.

De KNVB is al bezig met het komende seizoen, maar weet nog niet hoe dit seizoen beëindigd moet worden. Voor senioren 1 is er de mogelijkheid om de 1e seizoenshelft af te maken, maar dan moet er wel begin april gestart kunnen worden. Voor de overige elftallen zijn de competities al gestopt en wordt naar alternatieve toernooien gekeken.

Zodra het weer kan, gaan wij weer wat doen en gaan wij, net als vorig jaar, de hele zomer door. En dan niet alleen trainen, maar ook kijken of wedstrijden mogelijk zijn. Wij hopen dan ook, dat de gemeente dit jaar de grasvelden niet sluit, zo nodig kunnen wij uitwijken naar het kunstgrasveld.

Wij zullen moeten afwachten wat de toekomst brengt. Wie het weet, mag het zeggen. Tot slot: blijf gezond en fit, tot snel.

Als bestuur staan wij geheel achter deze oproep, vandaar dat wij daar de volgende tekst aan hebben toegevoegd:

Mannen, maar ook meiden,

Het bestuur sluit zich van harte aan bij de woorden van onze geweldige trainer. Hij heeft ons tot nu toe, SAMEN MET JULLIE, door deze vervelende crisis heen geholpen. Laten wij hopen dat ballen binnenkort weer mogelijk is. Graag bieden wij jullie na de eerste wedstrijd na de coronastop het eerste rondje aan, want het is fantastisch zoals jullie de acties in de coronastop gesteund hebben. Het vervult mij met trots, dat er zoveel betrokkenheid bij ons aller Vlug en Vaardig is.

Geluk en plezier bij alles, blijf gezond en zoek de zonzij!

Er zijn nog enkele andere zaken, die wij graag onder jullie aandacht brengen:

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Jullie zullen begrijpen, dat het onder de huidige omstandigheden niet mogelijk is een algemene ledenvergadering (ALV) uit te schrijven. Daarom hebben wij het volgende bedacht:

De financiële jaarstukken zijn naar de financiële commissie (FC) gestuurd. Zodra de reactie van de FC binnen is, komt er een bericht op de website, dat geïnteresseerden de stukken kunnen opvragen bij onze penningmeester Elwin Kroese (penningmeester@cvv-vlugenvaardig.nl). Jullie hebben daarvoor 1 week de tijd. Na deze week hebben jullie 14 dagen de tijd de stukken te bekijken en eventueel nadere toelichting te vragen.

Als alle vragen naar tevredenheid behandeld zijn, zijn de financiële jaarstukken vastgesteld en hebben de leden het bestuur decharge verleend voor het gevoerde financieel beleid.

Uiteraard hopen wij dit najaar weer een gebruikelijke ALV uit te schrijven.

FINANCIËLE SITUATIE

Al eerder hebben wij jullie deelgenoot gemaakt van het dilemma waar wij voor staan. Er wordt dan wel niet gevoetbald, helaas, maar een deel van de kosten lopen wel door. Onduidelijk is nog hoe het met de huur van de velden en de betalingen aan de KNVB precies gaat en hoe hoog de energiekosten gaan uitvallen. Ook is nog onduidelijk wat de ‘schade’ aan de kantine is voor wat betreft artikelen, die vernietigd moeten worden.

Gelukkig zien jullie op bijgaande foto’s, dat er, dankzij jullie, ook fantastische meevallers zijn: € 928,90 van de Grote Clubactie en € 8.415 van Rondje voor de club. Verder hebben wij van de stichting sportcentrum Caland  een aanzienlijk bedrag ontvangen. Deze stichting is opgeheven en heeft haar reserve beschikbaar gesteld aan verenigingen in Stadsdeel Nieuw-West en Osdorp in het bijzonder.

Een deel van deze (extra) inkomsten zijn nodig om de ontbrekende kantine-inkomsten te compenseren. Ook is de boiler aan de bezoekerskant hard aan vervanging toe. Wij gaan offerte vragen voor de vervanging van deze boiler door een HR-ketel of misschien twee, één voor de warmwatervoorziening en één voor de verwarming. Wij schatten deze kosten voorlopig op circa € 5.000. Het dak van ons clubhuis is voor wat betreft het gedeelte op de kantine zo’n 60 jaar oud, terwijl er normaal voor een dak 20 jaar staat. Ook daar moeten wij dus rekening houden met vervanging, geschatte kosten € 5.000. Gelukkig hebben wij de kantinepuien enkele jaren geleden kunnen vervangen, maar de raampjes van de kleedkamers zien er niet uit en moeten dus dringend vervangen worden; geschatte kosten € 1.000.

Ook willen wij heel graag gaan flyeren op scholen in de omgeving om weer jeugd aan te trekken, want wie jeugd heeft, heeft immers toekomst!

Jullie zien dat alle extra inkomsten hard nodig zijn om de boel draaiende te houden. Wij hopen in de loop van dit jaar meer duidelijkheid te krijgen over onze financiële situatie en zicht op onze (on)mogelijkheden. Zodra die duidelijkheid er is willen wij in een ALV met jullie in gesprek gaan over de plannen, die er zijn en die ook zeer nodig zijn.

Wij hopen van harte dat wij elkaar de komende maanden niet los laten, want wij hebben elkaar nodig. Alleen SAMEN komen wij door deze crisis en kunnen wij op weg blijven gaan naar een 100-JARIG VLUG EN VAARDIG in 2032.

Het bestuur

Nog geen reacties

Memoires van een willekeurige voetballer en zijn emoties in coronatijd.

De coronatijd heeft voor mij toch iets duidelijk gemaakt. Doordat we al zolang niet meer samen zijn ben ik er achter gekomen dat ik mannen mis. Het is dus een mooi moment om maar uit de kast te komen. Elke zaterdag stond ik tussen al die mannen in op het voetbalveld en bleef ik mijn gevoelens maar onderdrukken. Dat kon, want een week later zag je iedereen toch weer.

Maar nu besef ik me eens te meer dat dit grote taboe in de voetballerij maar doorbroken moet worden voor mijzelf. Ik mis Geurt met zijn kuikens en zijn reizen naar Almere.

Ik mis de grote kracht achter ons Amsterdams politiekorps de Donk die het Parool dagelijks letter voor letter leest, zelfs de kruiswoordpuzzels. Ik mis het gebulder van Wimpie, de onverzettelijkheid van Marco en Brian achterin, het zuigen van Kees en Patrick, Kortje die weer vertwijfeld terug sjokt als hij weer diep is gegaan maar overgeslagen, Bassie die tegenwoordig alleen nog maar bij zijn schoonouders op de bank zit, die overigens van dezelfde leeftijd zijn en mijn broertje die voor de wedstrijd de tegenstander bekijkt en dan besluit of hij last van zijn rug heeft of niet.

De onbegrepen loopacties van Pieter, de onbegrepen overtredingen op Pietje Poort, de doelpunten van onze topspitsen Johny de grote en Ron de breker. Ik mis de zacht uitgesproken aanwijzingen van Maxicosi, het gemopper van Edo, de conditie van Richard, het vernuft van de winterschilder en de dadendrang van Ray. Ik mis onze eigen Schot Steve, het gesteun van oudere Kees en de spekkoek van Dave.

Ik mis Beertje Tamminga, de aanslag van Klaas, de anekdotes van Frank H en de filmpjes van Arnold. Ik mis de aankomst van Coentje in de 2e helft omdat hij steevast uit en thuis door elkaar haalt, de balletjes Bayazit, het gedraai van Floor, de sleep van Martin, de strak getrokken lijnen van de kraker en de terugkeer van Frans, Rutgher en Rick.

Ik mis de commentaren van onze supporters Kees en Wim, de ondersteuning van Martijn en wat hebben we veel Eri met een c en een k langs de lijn, het gemompel van de Stok en Wallie Walvis. Correctie, die 2 laatste namen mis ik eigenlijk niet.

Ik mis de laatste kledingtrends van Holslag die het toch net niet halen, Ach, ik kan wel doorgaan maar het lijkt me duidelijk, ik mis mannen om me heen. Helaas ben ik visueel ingesteld en zie ik ook weer alle naakte lichamen na de wedstrijd voor me, dus ik ga toch maar weer terug de kast in.

De maatregelen die nu genomen zijn doen mij vermoeden dat we op 19 Januari zeker nog niet op het veld zullen staan, maar ooit zal die tijd weer komen. Tot die tijd word ik warm van onze acties met rondjes bier te bestellen voor onze club en de nagedachtenis aan dierbaren waar we afscheid van hebben moeten nemen.

Deze en alle andere acties opgezet door onze alleskunner (behalve ….) Edje helpen onze club om er financieel doorheen te komen. Laten we hopen dat er snel een einde komt aan deze corona tijd en de aanvalsleider weer vaak Sorry mag zeggen na weer een briljante maar onbegrepen pass.

Fijne feestdagen voor iedereen en hoop dat alle narigheid iedereen een beetje bespaard blijft. Wees lief voor elkaar en help elkaar door deze tijd heen. Alleen samen gaan we dit overwinnen en daarna weer lekker sporten. Tot die tijd dan maar even golfen.

En ach, laten we er dan nog maar eentje bestellen bij https://www.rondjevoorjeclub.nl/clubs/?club=cvvvlugenvaardig om het af te leren, proost.

De aanvalsleider.

Nog geen reacties

2020, WAT EEN JAAR!


Wat een bijzonder jaar hebben wij bijna achter de rug. Vorig jaar zei ik in de nieuwjaarspeech dat het voor Amsterdam een goed jaar zou worden, omdat het dubbel 20 is. Wat pakte dat totaal anders uit.

Helaas moesten wij afscheid nemen van oud-keeper Arne Peypers op de naar menselijke maatstaven veel te jonge leeftijd van 43 jaar. Wij hopen dat zijn vrouw en kinderen mensen om zich heen hebben, die meehelpen hun verdriet te dragen. Bas, David, Jop en Regilio hebben tijdens de uitvaart namens VenV op zeer gepaste wijze afscheid genomen van Arne.

Als voetbalvereniging heeft de corona ons behoorlijk parten gespeeld. In het voorjaar werden alle voetbalcompetities stil gelegd om verspreiding van het Covid 19 virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Dat betekende niet alleen geen trainingen en wedstrijden, maar ook geen inkomsten uit kantineverkopen. Hier en daar kwam er hulp, zoals een paar maanden geen veldhuur en een bijdrage van de overheid ter compensatie van de gemiste inkomsten.

Hoopvol begonnen wij aan het nieuwe seizoen, gelukkig kon er weer gevoetbald worden. Ter voorbereiding op dat seizoen ging de ballenactie van start. Wat er toen gebeurde, was werkelijk ongelofelijk. Wij hoopten op 50 ballen, maar, hoewel het volop zomer was, werden het er ruim 100! Goede raad was duur, maar niet voor onze Raad, hij wist een aantal ballen in andere materialen om te zetten.

Ondanks alle beperkingen, die nog steeds van kracht waren, draaide de vereniging weer en leverde de kantine weer inkomsten. Dat duurde helaas maar tot half oktober, want toen moesten wij noodgedwongen weer stoppen, alleen het betaalde voetbal mocht doorgaan. Dus weer geen trainingen, geen wedstrijden en opnieuw geen kantine-inkomsten. Ter compensatie van de gemiste kantine-inkomsten kwam er de actie ‘een rondje voor jouw club’ en natuurlijk deed VenV mee; bate het niet, schaden deed het zeker niet. Opnieuw werden wij gigantisch verrast met maar liefst 250 (!) rondjes en hiermee hebben wij landelijk lange tijd op de eerste plaats gestaan. Daar mogen jullie trots op zijn, het laat weer eens zien wat een warme club VenV is. Tussendoor leverde ook de grote clubactie nog eens bijna € 1.000 op. Zeker niet onvermeld mag blijven, dat onze sponsor Vario Lift heeft besloten om het sponsorbedrag eerder te storten en het eenmalig te verhogen. Er was ooit een voetballer, die zei, dat elk nadeel zijn voordeel heb. Nou, wij hebben het ervaren; in deze voetballoze periodes vergeten jullie ons cluppie niet, integendeel en dat stemt dankbaar, heel dankbaar.

Nog meer goed nieuws. De Stichting Sportcentrum Caland houdt per 31 december 2020 op te bestaan en keert de opgebouwde reserve uit aan verenigingen in stadsdeel Nieuw-West en Osdorp in het bijzonder. Ook wij hebben een aanzienlijk bedrag ontvangen. In 2021 gaan wij hiermee onder andere een invulling geven aan het onderhoud van ons clubhuis. Na de corona-periode volgt nader nieuws.

Ondanks alle problemen wordt het straks weer kerst, vieren wij de geboorte van het Kind in de kribbe ruim 2000 jaar geleden. Iedereen viert het op zijn manier, maar één ding is dit jaar voor iedereen gelijk: wij vieren het in kleine(re) kring, want een kamer vol mag dit jaar niet. Laten wij hopen en vertrouwen, dat dit eenmalig is en dat wij eind 2021 weer gezellig in familiekring mooie feestdagen mogen beleven.

Wij wensen jullie ondanks alle beperkingen en zorgen goede en gezellige Kerstdagen, een rustige jaarwisseling en een vredig en sportief 2021, waarin de bal weer gaat rollen als vanouds!

Helaas kunnen wij geen nieuwjaarsreceptie houden, dat zal duidelijk zijn. Het is zoals het is. Blijf gezond en houd de zonzij!

Het bestuur

Nog geen reacties

Fijne feestdagen

Het bestuur van cvv Vlug en Vaardig bedankt jullie voor de financiële steun en wenst jullie zo gezellig mogelijke Kerstdagen en een rustige jaarwisseling. Wij hopen op veel voetbalplezier in 2021!

Nog geen reacties

Parool


Nog één rondje dan: Osdorpse voetbalclub haalt 3400 euro op | Het Parool

Via het initiatief Rondje voor je club kunnen leden, maar ook sympathisanten een virtueel rondje geven voor hun voetbalclub. Maar waar normaal pils lonkt, komt het rondje nu ten goede aan het voortbestaan van de club. 

Eén van de clubs die tot nu toe het meeste geld ontving, is het relatief kleine CVV Vlug en Vaardig uit Amsterdam-Osdorp. Hun voetbalkantine op sportpark Ookmeer mag dan al een tijdje dicht zijn, maar volgens voorzitter Foeke Westerveld (75) werpt het feit dat de club een trouwe achterban heeft, zijn vruchten af. Van bij elkaar zo’n 140 donateurs heeft de club nu een ruime 3400 euro ontvangen.

Harde kern

“We zijn een christelijke voetbalvereniging en vroeger voetbalden de kinderen van onze senioren ook bij Vlug en Vaardig,” zegt hij. Wel is de club met zo’n tweehonderd leden kleiner dan voorheen, voornamelijk omdat veel mensen de stad uit zijn getrokken. “Maar de kern is heel trouw. Ik zit er zelf al vanaf dat ik tien ben, dus dit jaar vier ik mijn pensioen bij de club.”

Het geld gaat niet alleen de gederfde inkomsten uit de kantine dekken, zegt Westerveld. “We zijn ook hard toe aan renovatie van het clubhuis. Een paar jaar geleden hebben we tenauwernood twee puien van de kantine kunnen vervangen, die op omwaaien stonden. En daarna moeten we nog werken aan de kleedkamerraampjes, het houtwerk en het dak.” 

Nog geen reacties

WAT DE TOEKOMST BRENGE MOGE EN ONZE DRIE PIJLERS

Wat de toekomst ons gaat brengen, weten wij niet. Voor de één is het glas half leeg, voor de ander is het halfvol. Wat wij wel weten, is dat de financiering van onze club steunt op drie pijlers:

CONTRIBUTIES – KANTINE-INKOMSTEN – SPONSORS.

Wij hopen, dat iedereen nog gezond is, want de gezondheid staat altijd voorop. Het covid-19 virus is hardnekkiger dan wij hadden kunnen bedenken. Wij kunnen jullie wel vertellen, dat de trainingen en de wedstrijden heel erg gemist worden. Wat zeker ook gemist wordt, is de gezelligheid. Gezelligheid kent geen tijd en dat geldt zeker bij VenV. Daardoor missen wij niet alleen het gezellig nakletsen over de wedstrijd met een biertje en een broodje bal van Baya, maar ook de inkomsten, die ons dat oplevert. Laten wij hopen, dat onze beide andere pijlers overeind blijven.

In de zomer was er de zeer geslaagde ballenactie, waarmee wij onze club een hart onder de riem staken. Om het missen van de financiële kant van de derde helft wat te compenseren, is er een nieuwe actie in het leven geroepen. Voor ons als club is dit een schot in de roos of eigenlijk een kans voor open doel. Jullie kunnen een rondje sponsoren, zodat de club inkomsten houdt. Als je een rondje te veel vindt, is een half rondje ook mogelijk. Wij hopen van harte, dat jullie flink gaan scoren uit de opgelegde kans, die jullie krijgen. Als wij met z’n allen de schouders er onder zetten, krijgt dit covid-19 virus VenV er NIET onder!

Alvast bedankt voor jullie rondje(s), blijf gezond, houd de zonzij en blijf hopen op een mooie toekomst!

Het bestuur

Nog geen reacties

Even geen voetbal.

Waarschijnlijk hebben ook jullie net gekeken naar de persconferentie.

Hier de maatregelen op een rij m.b.t. sport miv 14 oktober 22:00 uur;

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:

Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
Uitgezonderd zijn:
Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal)
Voetballers (inclusief overig personeel in “bubbel”) van de Eredivisie en Eerste divisie.
Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).
Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten

Lees hier alles terug;
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/10/13/gedeeltelijke-lockdown-om-besmettingen-terug-te-dringen

Heftig, maar het moet. Sterkte aan iedereen en blijf gezond.

Nog geen reacties

VLUG EN VAARDIG EN CORONA

Er wordt weer gesport bij V en V, daarom willen wij jullie nogmaals herinneren aan de protocollen omtrent de coronamaatregelen.

Er is zorgvuldig gekeken naar alle voorschriften en op basis daarvan willen wij de volgende afspraken delen. Belangrijk hierbij is dat wij een beroep doen op iedereen om je aan de regels te houden en elkaar vriendelijk te helpen mocht een regel even vergeten zijn.
Iedereen is weer van harte welkom bij V en V, maar wij moeten je vragen thuis te blijven als:

 • Je één of meer van de volgende klachten hebt gehad de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkouden, koorts (>38 graden) of benauwdheidsklachten;
 • Je op dit moment een huisgenoot hebt met koorts en/of benauwdheidsklachten;
 • Je het coronavirus hebt gehad en dit is de afgelopen 14 dagen officieel vastgesteld;
 • Je een huisgenoot hebt met het coronavirus en je de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar hebt gehad terwijl hij/zij klachten had;
 • Je in quarantaine bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld;
 • Je in de afgelopen 10 dagen in een ‘rood’ of ‘oranje’ gebied bent geweest.

Kun je op basis van bovenstaande lekker naar V en V komen dan is het goed om de volgende afspraken en maatregelen door te lezen. Deze zijn heel belangrijk voor iedereen om een bezoek aan V en V leuk en veilig te maken:

 • Publiek is van harte welkom, maar alleenl met inachtneming van de afspraken rondom de onderlinge afstand van 1,5 meter;
 • Spelers houden zich ook aan de afspraken rondom de onderlinge afstand behalve wanneer ze in het speelveld staan;
 • Reservespelers houden zich aan de afspraken rondom de onderlinge afstand. Bij veld 1 kunnen zo nodig extra stoelen worden opgesteld waar reservespelers en staf plaats kunnen nemen zover dit niet in de dug-out kan;
 • De kleedkamers kunnen gebruikt worden, maar maximaal door 6 personen per kleedkamer en met in achtneming van de onderlinge afstand.
 • De kleedkamers zijn uitsluitend bedoeld voor omkleden en douchen. Andere activiteiten, zoals teambesprekingen, moeten buiten worden gehouden;
 • Kom, als het kan, zoveel mogelijk al omgekleed naar de accommodatie;
 • Maak alleen gebruik van persoonlijke bidons;
 • Onze kantine is open en iedereen is hier ook welkom. De kantine valt onder het horecaprotocol KHN en dat betekent dat iedere bezoeker zich moet registreren. Tevens zullen er looplijnen aanwezig zijn en is de kantine ingericht volgens de afspraken rondom de onderlinge afstand;
 • Uitspelende teams verzamelen zich op de parkeerplaats en betreden, zover het niet nodig is, niet de accommodatie. Hiermee voorkomen we drukte rondom de kantine;
 • Stem onderling in het team voor uitwedstrijden af of het gebruik van mondkapjes wenselijk is en hanteer zoveel mogelijk dezelfde bezetting heen als terug; wanneer je met personen uit verschillende huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder.
 • Op trainingsavonden zullen de trainers gezamenlijk de uitvoering van de coronamaatregelen in de gaten houden;
 • Op speeldagen zullen bestuursleden de uitvoering van de coronamaatregelen bewaken;
 • Slecht weer kan de uitvoering van de coronamaatregelen verstoren. Daarom het verzoek aan iedere bezoeker om rekening te houden met het weer en eventueel paraplu’s of regenjassen mee te nemen.

Wij vertrouwen erop dat iedereen de afspraken serieus neemt, zodat we allemaal weer lekker kunnen sporten en/of kunnen genieten van het mooie spelletje.

Alleen zo houden wij corona buiten V en V en V en V op het veld!

Het bestuur

Nog geen reacties

Actie op een mooie manier afsluiten

Het is alweer enige weken gelden dat we de ballenactie hadden. Het was een enorm succes. Ons doel van 50 werd meer dan verdubbeld. We eindigde op 102 ballen.

De stand van zaken op dit moment:
De ballen hebben al vele omwentelingen gemaakt en vele trappen ontvangen. Ook hebben ze al regelmatig in het netje gelegen van onze eigen ploeg en natuurlijk in het doel van de tegenpartij.

De spelers die zijn reuze blij met de nieuwe ballen en willen nogmaals iedereen bedanken voor de inzet en de donaties.

Ook werd vandaag de 1ste bal officieel getekend door Arne, een topper die jarenlang het doel van het 1ste verdedigde.

Samen met Arne heb ik het doel om VenV 100 jaar te zien worden. En dat kunnen we niet samen maar daar hebben we iedereen voor nodig.

Dus steun onze club met de komende actie. En natuurlijk is deze actie al bekend. Het wordt de grote club actie.
Verdere informatie volgt.

Nogmaals bedankt,
en op naar de 100 jaar.

Nog geen reacties