Archief voor categorie CVV Vlug en Vaardig

Even geen voetbal.

Waarschijnlijk hebben ook jullie net gekeken naar de persconferentie.

Hier de maatregelen op een rij m.b.t. sport miv 14 oktober 22:00 uur;

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:

Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
Uitgezonderd zijn:
Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal)
Voetballers (inclusief overig personeel in “bubbel”) van de Eredivisie en Eerste divisie.
Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).
Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten

Lees hier alles terug;
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/10/13/gedeeltelijke-lockdown-om-besmettingen-terug-te-dringen

Heftig, maar het moet. Sterkte aan iedereen en blijf gezond.

Nog geen reacties

Nieuwe bordsponsor

VenV is weer een bordsponsor rijker.

Dankzij David Janssen.

Solvinci B.V.
Info@solvinci.nl

Wil u ook een bord plaatsen neem dan contact met op ons.

Nog geen reacties

VLUG EN VAARDIG EN CORONA

Er wordt weer gesport bij V en V, daarom willen wij jullie nogmaals herinneren aan de protocollen omtrent de coronamaatregelen.

Er is zorgvuldig gekeken naar alle voorschriften en op basis daarvan willen wij de volgende afspraken delen. Belangrijk hierbij is dat wij een beroep doen op iedereen om je aan de regels te houden en elkaar vriendelijk te helpen mocht een regel even vergeten zijn.
Iedereen is weer van harte welkom bij V en V, maar wij moeten je vragen thuis te blijven als:

 • Je één of meer van de volgende klachten hebt gehad de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkouden, koorts (>38 graden) of benauwdheidsklachten;
 • Je op dit moment een huisgenoot hebt met koorts en/of benauwdheidsklachten;
 • Je het coronavirus hebt gehad en dit is de afgelopen 14 dagen officieel vastgesteld;
 • Je een huisgenoot hebt met het coronavirus en je de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar hebt gehad terwijl hij/zij klachten had;
 • Je in quarantaine bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld;
 • Je in de afgelopen 10 dagen in een ‘rood’ of ‘oranje’ gebied bent geweest.

Kun je op basis van bovenstaande lekker naar V en V komen dan is het goed om de volgende afspraken en maatregelen door te lezen. Deze zijn heel belangrijk voor iedereen om een bezoek aan V en V leuk en veilig te maken:

 • Publiek is van harte welkom, maar alleenl met inachtneming van de afspraken rondom de onderlinge afstand van 1,5 meter;
 • Spelers houden zich ook aan de afspraken rondom de onderlinge afstand behalve wanneer ze in het speelveld staan;
 • Reservespelers houden zich aan de afspraken rondom de onderlinge afstand. Bij veld 1 kunnen zo nodig extra stoelen worden opgesteld waar reservespelers en staf plaats kunnen nemen zover dit niet in de dug-out kan;
 • De kleedkamers kunnen gebruikt worden, maar maximaal door 6 personen per kleedkamer en met in achtneming van de onderlinge afstand.
 • De kleedkamers zijn uitsluitend bedoeld voor omkleden en douchen. Andere activiteiten, zoals teambesprekingen, moeten buiten worden gehouden;
 • Kom, als het kan, zoveel mogelijk al omgekleed naar de accommodatie;
 • Maak alleen gebruik van persoonlijke bidons;
 • Onze kantine is open en iedereen is hier ook welkom. De kantine valt onder het horecaprotocol KHN en dat betekent dat iedere bezoeker zich moet registreren. Tevens zullen er looplijnen aanwezig zijn en is de kantine ingericht volgens de afspraken rondom de onderlinge afstand;
 • Uitspelende teams verzamelen zich op de parkeerplaats en betreden, zover het niet nodig is, niet de accommodatie. Hiermee voorkomen we drukte rondom de kantine;
 • Stem onderling in het team voor uitwedstrijden af of het gebruik van mondkapjes wenselijk is en hanteer zoveel mogelijk dezelfde bezetting heen als terug; wanneer je met personen uit verschillende huishoudens plaatsneemt in één auto is het advies om een mondkapje te dragen voor reizigers van 13 jaar en ouder.
 • Op trainingsavonden zullen de trainers gezamenlijk de uitvoering van de coronamaatregelen in de gaten houden;
 • Op speeldagen zullen bestuursleden de uitvoering van de coronamaatregelen bewaken;
 • Slecht weer kan de uitvoering van de coronamaatregelen verstoren. Daarom het verzoek aan iedere bezoeker om rekening te houden met het weer en eventueel paraplu’s of regenjassen mee te nemen.

Wij vertrouwen erop dat iedereen de afspraken serieus neemt, zodat we allemaal weer lekker kunnen sporten en/of kunnen genieten van het mooie spelletje.

Alleen zo houden wij corona buiten V en V en V en V op het veld!

Het bestuur

Nog geen reacties

Actie op een mooie manier afsluiten

Het is alweer enige weken gelden dat we de ballenactie hadden. Het was een enorm succes. Ons doel van 50 werd meer dan verdubbeld. We eindigde op 102 ballen.

De stand van zaken op dit moment:
De ballen hebben al vele omwentelingen gemaakt en vele trappen ontvangen. Ook hebben ze al regelmatig in het netje gelegen van onze eigen ploeg en natuurlijk in het doel van de tegenpartij.

De spelers die zijn reuze blij met de nieuwe ballen en willen nogmaals iedereen bedanken voor de inzet en de donaties.

Ook werd vandaag de 1ste bal officieel getekend door Arne, een topper die jarenlang het doel van het 1ste verdedigde.

Samen met Arne heb ik het doel om VenV 100 jaar te zien worden. En dat kunnen we niet samen maar daar hebben we iedereen voor nodig.

Dus steun onze club met de komende actie. En natuurlijk is deze actie al bekend. Het wordt de grote club actie.
Verdere informatie volgt.

Nogmaals bedankt,
en op naar de 100 jaar.

Nog geen reacties

EEN NIEUW SEIZOEN

Jaarlijks stellen wij aan het begin van een seizoen vast, dat er spelers weggegaan en bijgekomen zijn. De nieuwkomers heten wij hartelijk welkom en wij hopen, dat zij zich snel thuis zullen voelen bij de VenV-familie.

Eén nieuwkomer is eigenlijk niet welkom, hij heeft zich zelfs al een rugnummer toegeëigend en daar houden wij helemaal niet van: Covid-19!

Wij hopen, dat iedereen de maatregelen, die genomen worden of nog genomen moeten worden, eerbiedigt, want alleen zo kunnen wij Covid-19 buiten VenV houden

Onze trainer heeft in een mailtje al de ‘spelregels’ voor de selectie doorgegeven, graag sluit ik mij daar bij aan en voor de zekerheid vat ik de regels kort samen:

* als lid van een voetbalclub kom je trainen en spelen. Wie bij HOGE uitzondering een keer niet kan, zegt TIJDIG af;

* kom ALTIJD op de afgesproken tijd, zowel op de trainingen als voor de wedstrijd.

Voetbal is een TEAMSPORT, dus wie zich niet aan de voor iedereen geldende regels houdt, dupeert zijn team. Bovendien laten jullie dan Edwin, die altijd klaar staat voor ons VenV, in de steek en wie wil dat op zijn geweten hebben?

Mannen, als iedereen zich aan de afspraken en de Covid-19 voorschriften houdt, gaan wij een goed seizoen tegemoet. Uiteraard geldt het ook voor ons fantastische meidenteam, dat een nieuwe supporter heeft, maar ook een nieuwe leider.

Er is nog één maar: Tika is gestopt met zijn activiteiten voor VenV in verband met zijn werk. Dit betekent dat wij DRINGEND op zoek zijn naar lijnentrekkers, want zonder lijnen geen voetbal. Kom op mannen, help een handje mee, hoe meer dit doen, hoe minder vaak je het hoeft te doen. Ook is er dringend behoefte aan hulp bij het schoonhouden van ons clubhuis, een belangrijke zaak, zeker in deze Covid-tijd.

Alleen samen houden wij Covid-19 er onder en VenV op het veld!

Heel veel succes en vooral veel voetbalplezier!

Foeke Westerveld

voorzitter

Nog geen reacties

Noodoproep!

Mijn baasje is gestopt met mij te duwen.
Ik ben dringend op zoek naar een nieuw baasje of wat ik nog leuker vind meerdere baasjes. Want als er niemand reageert komen er geen witte strepen meer op jullie grasvelden.

Het zou toch heel jammer zijn als jullie niet meer kunnen voetballen doordat niemand mij meer wil duwen.

Dus kom op mannen en reageer.
Reageren kan naar:

bestuur@cvv-vlugenvaardig.nl

Voetbal zonder lijnen is niet te doen.

Groetjes van de krijtkar

Nog geen reacties

WIJ LEVEN NOG!

Gelukkig hebben wij meer speelruimte gekregen. Wij mogen weer partijtjes spelen, het clubhuis mag weer open, er komt weer leven in de brouwerij. Dit alles wil niet zeggen, dat de coronacrisis voorbij is, wij moeten ons wel degelijk aan de gestelde regels houden. Maar binnen die regels hebben wij dus speelruimte. Zo zijn er op zaterdag 11 juli clubactiviteiten. Om 13.00 uur kan er gevoetbald worden en daarna een biertje of wat anders gedronken worden. Wij sluiten af met een barbecue. Voor deze activiteiten is de inschrijving gesloten in verband met de huidige Corona-regels. Uit ervaring weten wij, dat die prima verzorgd zal zijn. Leven genoeg dus!

Gelukkig hadden velen dit al eerder laten blijken, want toen de ballenactie gestart werd, reageerden velen heel snel. Binnen de kortste keren werden er 80 ballen gedoneerd, werkelijk ongelofelijk, zeker in deze ‘stille’ tijd. Dat geeft niet alleen de burger, maar zeker ook de bestuurder moed. Alle ‘sponsors’ heel hartelijk bedankt!

Wij moeten de verdere ontwikkelingen afwachten. Niet lui achterover zittend in onze stoel, maar actief, zodat wij voorbereid zijn als de competitie weer begint. Edwin laat op de site van Het Amsterdamsche Voetbal weten, dat de selectie verjongd is en dat V en V weer bovenin mee wil doen. Dat hopen wij uiteraard met hem.

De gemeente Amsterdam organiseert deze zomer diverse activiteiten voor de jeugd in Nieuw-West in de Sport- en Funtoer. Zo zijn er op maandag 27 juli van 12.00 tot 16.00 uur activiteiten voor kinderen van 4 – 12 jaar op ons trainingsveld en is de kantine open voor een drankje en een plasje. Opgeven vooraf is verplicht. Dat kan via info@sciandri.com.

Er zit dus leven genoeg in V en V. Dat moet ook, willen wij in 2032 bij ons 100-jarig bestaan kunnen zeggen: WIJ LEVEN NOG! Blijf dus gezond, houd de maatregelen goed in de gaten, want in diverse landen blijkt dat het virus niet gebagatelliseerd kan worden. Alleen samen houden wij het coronavirus er onder en gaan wij op weg naar ons 100-jarig bestaan. Houd de zonzij!

Het bestuur

Nog geen reacties

Ballenactie

Ja, wij mogen weer ballen, uiteraard binnen de geldende regels. Maar om te ballen is één ding wel heel belangrijk: BALLEN!
Door de coronacrisis is onze financiële positie nog niet helemaal helder. Dit zal waarschijnlijk voor meerdere verenigingen gelden.

En toen was daar de ballenactie. Wij zette de actie in gang en wat er toen gebeurde was werkelijk ongelofelijk. In 2 dagen werden er 75 ballen gesponsord. Het laat weer eens zien wat een warme club Vlug en Vaardig is!

www.actielink.nl/vlugenvaardig.

Via deze weg wil ik ook alle balsponsoren even bedanken.

Beste ballensponsors heel hartelijk dank voor jullie geweldige reactie op de ballenactie. Met zulke betrokkenen kan V en V de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.
Op naar 100 jaar Vlug en Vaardig, NOGMAALS HEEL HARTELIJK BEDANKT, WIJ ZIJN TROTS OP JULLIE.
Het bestuur

Nog geen reacties

Corine bedankt voor 6 mooie jaren met onze meiden!

Woensdag 1 juli 2020

Vanaf vandaag mag er weer wat meer! En dat laten we ons geen tweemaal zeggen. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig en daarmee werd de toegang voor eenieder tot het voetbalveld heropend. In de buitenlucht, op anderhalve meter afstand, dat wel, vierden we even een feestje. Alle ouders mochten weer binnen de hekken van de club en vandaag zelfs binnen de lijnen van het veld.

De laatste training van het seizoen… en wat voor een seizoen. We zullen het ons allen nog lang herinneren. Van amateurs tot betaalde spelers zagen we allen de competitie van het voorjaar 2020 in mist opgaan. Maar nu sluiten we het seizoen af en lijkt het alsof er niets aan de hand is. Want vandaag spelen we onze legendarische pot: Meiden MO15 – Ouders van de meiden MO15, gewoon omdat het kan J!! En wat zijn we blij. Dartelend als jongvee betreden we het veld. We hebben er zin in! De meiden zijn als altijd strijdvaardig. (“We” slaat in dit verslag op de ouders ;)). Deze keer laat ik mijn coachrol over aan dit zelfsturende team van meiden. Als ze een beetje opgelet hebben in de afgelopen jaren, zal dat vast lukken. Gelukkig liepen er ook nog wat spelers uit het JO11 rond die ons graag vergezelden op onze krijgstocht. De trainer trapte af, het spel was begonnen. Voorafgaand waren de kansen al wat afgetast. Al was er twijfel toegeslagen, dan was die nu niet merkbaar. De bal was zichtbaar doelwit. Van alle kanten werd deze aangevallen, enig structuur was niet echt zichtbaar. De teamgeest was wel voelbaar en de ouder-kind band werd op de proef gesteld. Vooral toen het eerste doelpunt viel. Vol geestdrift werd er door gerend. We zagen het wel een beetje somber in toen er snel 3-0 werd gescoord. Ook de 4e tegengoal viel ons zwaar. En toen kwam onze kans, 4-1! Begin van de revanche, tenminste dat dachten we… Voor de lezer zal het duidelijk zijn. Onze kansen waren verkeken. Als laatste nog een tegengoal waarbij de teller 5-1 kwam te staan. Net voor het eindsignaal was daar nog een kans aan onze zijde. De spelleider zwaaide met een rode kaart, voor mij was dat het einde.

Naschrift
Het lijkt een dramatisch einde, maar het wordt een nieuw begin. Een nieuw tijdperk breekt aan voor het meest fantastische meidenteam.

De afgelopen zes jaar heb ik met heel veel plezier, energie en enthousiasme dit meidenteam mogen coachen. ‘Mijn meiden’ noemde ik ze… Vanaf de start van dit meidenteam was ik de coach en ik heb ze op zien groeien van F-jes naar tieners en nu in de C’s als dametjes in de groei. Wat hebben we genoten van alle wedstrijden. Verlies, gelijk spel of winst. Altijd leerden we van en met elkaar. En haalden we er het beste uit. Kampioenswedstrijden gespeeld, medailles uitgedeeld, toernooien gewonnen en nu dus zelfs een pandemie doorstaan met elkaar. Het waren mooie jaren! Vanaf nu sta ik langs de zijlijn, als moeder van 1 van hen, en als grootste fan van dit fantastische team. 

Lieve mensen ik dank jullie allen. Voor het meelezen van en meeleven in onze verhalen, bedankt voor de support vanuit de club en vanuit alle ouders. Altijd was er vervoer, altijd was er een ‘vlagger’, altijd was er limonade, altijd werden de ballen uit de sloot gevist, we deden het samen en dat maakten het jaren om nooit te vergeten!

Het allerbeste en een fijne zomer,

Corine

Nog geen reacties

DONKERE WOLKEN?

Wie op vakantie is, gruwelt van donkere wolken. Alleen achter die wolken schijnt de zon en uit die wolken kan het flink plenzen. Nu hebben voetballers sowieso een hekel aan regen, want dan lopen zij het risico, dat er niet gevoetbald kan worden, omdat de velden afgekeurd worden.

Op dit moment zijn er andere donkere wolken. Het corona-virus is nog steeds aanwezig en belemmert ons om te voetballen. Gelukkig kunnen wij wel weer op een aangepaste manier trainen, maar daar blijft het op dit moment bij. Wij hebben gemerkt, dat voetballers daardoor twijfelen of ze wel willen blijven voetballen. Dat is jammer, want wij hebben jullie nodig. Een vereniging bestaat uit leden en die leden zorgen er samen voor dat een club draait. Zij betalen contributie en zorgen, samen met onze tegenstanders, voor kantine-inkomsten. Gelukkig hebben wij daarnaast nog sponsors, die zorgen dat de kas extra gevuld wordt.

Wij roepen alle spelers op de knoop door te hakken en te beslissen ook komend seizoen bij Vlug en Vaardig te voetballen. Wij gaan er van uit, dat de bal in september weer kan rollen, ook in bekerwedstrijden en daarna in competitieverband. Daar hebben wij jullie bij nodig, want zonder leden geen teams. Kijk ook om je heen, misschien zijn er wel vrienden, buren of kennissen, die ook een balletje willen trappen bij een leuke en gezellige vereniging, die graag op weg wil naar het 100-jarig bestaan in 2032.

Spelers voetballen, het bestuur bestuurt, maar samen zijn wij de vereniging, Als wij samen de schouders er onder zetten, kunnen wij samen op weg naar ons 100-jarig bestaan!

Wij wensen jullie veel gezondheid, neem de voorschriften in acht en geniet zoveel mogelijk van de vakantieperiode. Houd de zonzij en laat donkere wolken niet de overhand krijgen!

Foeke Westerveld

voorzitter

Nog geen reacties